
Składniki
1 łyżeczka
2 łyżki
0.25 szklanki
1 sztuka
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
500 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wymieszaj z przyprawami, tartą bułką i jajkiem.
Krok 2
Dodaj 0,3 szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych i dokładnie wyrób.
Krok 3
Formuj małe podłużne kiełbaski i panieruj w reszcie pokruszonych płatków.
Krok 4
Smaż na gorącym tłuszczu na złoto.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej