
Składniki
1 łyżeczka
2 łyżki
0.25 szklanki
1 sztuka
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
500 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wymieszaj z przyprawami, tartą bułką i jajkiem.
Krok 2
Dodaj 0,3 szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych i dokładnie wyrób.
Krok 3
Formuj małe podłużne kiełbaski i panieruj w reszcie pokruszonych płatków.
Krok 4
Smaż na gorącym tłuszczu na złoto.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej