Mielone z płatkami kukurydzianymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone z płatkami kukurydzianymi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 łyżki

0.25 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

500 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wymieszaj z przyprawami, tartą bułką i jajkiem.

Krok 2

Dodaj 0,3 szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych i dokładnie wyrób.

Krok 3

Formuj małe podłużne kiełbaski i panieruj w reszcie pokruszonych płatków.

Krok 4

Smaż na gorącym tłuszczu na złoto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone z płatkami kukurydzianymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Faworki z indyka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej