sałatka 10 minutówka

Autor: Kasia

ratingratingratingratingrating

152

24 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

5 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokroić w drobną kostkę i lekko posolić.

Krok 2

Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i ugotować z 1 łyżeczką cukru.

Krok 3

Jajka ugotować na twardo.Oddzielić białko od żółtka.

Krok 4

W przeźroczystej salaterce układać warstwowo: tuńczyk, cebula, marchewka, warstwa majonezu, białko pokrojone w drobną kostkę, kukurydza, warstwa majonezu, pokrojone drobno żółtko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • sałatka 10 minutówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • sałatka 10 minutówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • sałatka 10 minutówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • sałatka 10 minutówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • sałatka 10 minutówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • sałatka 10 minutówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • sałatka 10 minutówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Naleśniki a la gołąbki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej