Ekspresowa sałatka z tuńczykiem - prosty przepis | Przepis.pl pixel

sałatka 10 minutówka

Autor: Kasia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

5 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokroić w drobną kostkę i lekko posolić.

Krok 2

Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i ugotować z 1 łyżeczką cukru.

Krok 3

Jajka ugotować na twardo.Oddzielić białko od żółtka.

Krok 4

W przeźroczystej salaterce układać warstwowo: tuńczyk, cebula, marchewka, warstwa majonezu, białko pokrojone w drobną kostkę, kukurydza, warstwa majonezu, pokrojone drobno żółtko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • sałatka 10 minutówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • sałatka 10 minutówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • sałatka 10 minutówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • sałatka 10 minutówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • sałatka 10 minutówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • sałatka 10 minutówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • sałatka 10 minutówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • sałatka 10 minutówka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej