
Składniki
1 opakowanie
5 sztuk
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokroić w drobną kostkę i lekko posolić.
Krok 2
Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i ugotować z 1 łyżeczką cukru.
Krok 3
Jajka ugotować na twardo.Oddzielić białko od żółtka.
Krok 4
W przeźroczystej salaterce układać warstwowo: tuńczyk, cebula, marchewka, warstwa majonezu, białko pokrojone w drobną kostkę, kukurydza, warstwa majonezu, pokrojone drobno żółtko.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej