Ekspresowa sałatka z tuńczykiem - prosty przepis | Przepis.pl pixel

sałatka 10 minutówka

Autor: Kasia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

5 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokroić w drobną kostkę i lekko posolić.

Krok 2

Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i ugotować z 1 łyżeczką cukru.

Krok 3

Jajka ugotować na twardo.Oddzielić białko od żółtka.

Krok 4

W przeźroczystej salaterce układać warstwowo: tuńczyk, cebula, marchewka, warstwa majonezu, białko pokrojone w drobną kostkę, kukurydza, warstwa majonezu, pokrojone drobno żółtko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • sałatka 10 minutówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • sałatka 10 minutówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • sałatka 10 minutówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • sałatka 10 minutówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • sałatka 10 minutówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • sałatka 10 minutówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • sałatka 10 minutówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • sałatka 10 minutówka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej