
Składniki
1 opakowanie
5 sztuk
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokroić w drobną kostkę i lekko posolić.
Krok 2
Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i ugotować z 1 łyżeczką cukru.
Krok 3
Jajka ugotować na twardo.Oddzielić białko od żółtka.
Krok 4
W przeźroczystej salaterce układać warstwowo: tuńczyk, cebula, marchewka, warstwa majonezu, białko pokrojone w drobną kostkę, kukurydza, warstwa majonezu, pokrojone drobno żółtko.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej