Ekspresowa sałatka z tuńczykiem - prosty przepis | Przepis.pl pixel

sałatka 10 minutówka

Autor: Kasia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

5 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokroić w drobną kostkę i lekko posolić.

Krok 2

Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i ugotować z 1 łyżeczką cukru.

Krok 3

Jajka ugotować na twardo.Oddzielić białko od żółtka.

Krok 4

W przeźroczystej salaterce układać warstwowo: tuńczyk, cebula, marchewka, warstwa majonezu, białko pokrojone w drobną kostkę, kukurydza, warstwa majonezu, pokrojone drobno żółtko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • sałatka 10 minutówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • sałatka 10 minutówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • sałatka 10 minutówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • sałatka 10 minutówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • sałatka 10 minutówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • sałatka 10 minutówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • sałatka 10 minutówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • sałatka 10 minutówka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Karp smażony w panierce
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej