
Składniki
1 opakowanie
5 sztuk
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokroić w drobną kostkę i lekko posolić.
Krok 2
Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i ugotować z 1 łyżeczką cukru.
Krok 3
Jajka ugotować na twardo.Oddzielić białko od żółtka.
Krok 4
W przeźroczystej salaterce układać warstwowo: tuńczyk, cebula, marchewka, warstwa majonezu, białko pokrojone w drobną kostkę, kukurydza, warstwa majonezu, pokrojone drobno żółtko.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej