Wiosenna sałatka z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna sałatka z truskawkami

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę myjemy i układamy na półmisku . Pomidory żółte kroimy w plasterki. Truskawki myjemy odcinamy zielona część i kroimy w serduszka . Takie serduszka układamy na sałacie.

Krok 2

Robimy sos do sałatki . Do proszku sosu Sałatkowego Poprykowo-ziołowego knorr dodałam oliwę i wodę wymieszałam ,odstawiłam na 5 min i polałam sałatkę.

Krok 3

Na koniec ozdabiamy sałatkę natką pietruszki

Ewa Sidor

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna sałatka z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna sałatka z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna sałatka z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna sałatka z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna sałatka z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna sałatka z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna sałatka z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna sałatka z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej