Wiosenna sałatka z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna sałatka z truskawkami

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę myjemy i układamy na półmisku . Pomidory żółte kroimy w plasterki. Truskawki myjemy odcinamy zielona część i kroimy w serduszka . Takie serduszka układamy na sałacie.

Krok 2

Robimy sos do sałatki . Do proszku sosu Sałatkowego Poprykowo-ziołowego knorr dodałam oliwę i wodę wymieszałam ,odstawiłam na 5 min i polałam sałatkę.

Krok 3

Na koniec ozdabiamy sałatkę natką pietruszki

Ewa Sidor

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna sałatka z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna sałatka z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna sałatka z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna sałatka z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna sałatka z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna sałatka z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna sałatka z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna sałatka z truskawkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka szefa kuchni
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej