
Składniki
2 sztuki
0.5 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę myjemy i układamy na półmisku . Pomidory żółte kroimy w plasterki. Truskawki myjemy odcinamy zielona część i kroimy w serduszka . Takie serduszka układamy na sałacie.
Krok 2
Robimy sos do sałatki . Do proszku sosu Sałatkowego Poprykowo-ziołowego knorr dodałam oliwę i wodę wymieszałam ,odstawiłam na 5 min i polałam sałatkę.
Krok 3
Na koniec ozdabiamy sałatkę natką pietruszki

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej