Przekąska z cykorii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przekąska z cykorii

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

200 gramów

2 łyżki

0.5 sztuki

null

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cykorię umyj, rozdziel na pojedyncze liście i osuszy papierowym ręcznikiem. Seler obierz pokrój w cienkie plasterki.

Krok 2

Jabłko pokrój w średnią kostkę, skrop sokiem z cytryny. Ser pokrój w kostkę. Cykorię ułóż na talerzu, obłóż jabłkiem, posyp selerem i serem.

Krok 3

Sos sałatkowy włoski Knorr połącz z 3 łyżkami wody i oliwą. Polej składniki. Udekoruj posiekanym szczypiorkiem. Podawaj od razu po przygotowaniu

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekąska z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekąska z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekąska z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekąska z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekąska z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekąska z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekąska z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przekąska z cykorii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej