Przekąska z cykorii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przekąska z cykorii

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

200 gramów

2 łyżki

0.5 sztuki

null

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cykorię umyj, rozdziel na pojedyncze liście i osuszy papierowym ręcznikiem. Seler obierz pokrój w cienkie plasterki.

Krok 2

Jabłko pokrój w średnią kostkę, skrop sokiem z cytryny. Ser pokrój w kostkę. Cykorię ułóż na talerzu, obłóż jabłkiem, posyp selerem i serem.

Krok 3

Sos sałatkowy włoski Knorr połącz z 3 łyżkami wody i oliwą. Polej składniki. Udekoruj posiekanym szczypiorkiem. Podawaj od razu po przygotowaniu

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekąska z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekąska z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekąska z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekąska z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekąska z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekąska z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekąska z cykorii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej