
Składniki
3 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
null
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
2 sztuki
200 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cykorię umyj, rozdziel na pojedyncze liście i osuszy papierowym ręcznikiem. Seler obierz pokrój w cienkie plasterki.
Krok 2
Jabłko pokrój w średnią kostkę, skrop sokiem z cytryny. Ser pokrój w kostkę. Cykorię ułóż na talerzu, obłóż jabłkiem, posyp selerem i serem.
Krok 3
Sos sałatkowy włoski Knorr połącz z 3 łyżkami wody i oliwą. Polej składniki. Udekoruj posiekanym szczypiorkiem. Podawaj od razu po przygotowaniu

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej