Sałatka z kurczaka z grillowanym melonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczaka z grillowanym melonem

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
21 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdy słodki owoc o soczystym, ale dość zwięzłym miąższu może zastąpić

Krok 2

melona w

Krok 3

Spróbuj wersji z brzoskwiniami lub gruszkami. Pamiętaj tylko, że i jedne, i drugie

Krok 4

muszą być słodkie i dojrzałe.

Krok 5

Melona rozetnij na pół, wydrąż pestki. Każdą połówkę pokrój wzdłuż na cztery

Krok 6

ćwiartki. Ułóż na rozgrzanym grillu i upiecz z obu stron. Potem zdejmij melona

Krok 7

z grilla, odetnij i wyrzuć skórkę, a miąższ pokrój w dużą kostkę. Ogórka przekrój

Krok 8

na pół, wydrąż pestki, miąższ pokrój w słupki. Obetnij skórkę grejpfruta wraz z białą

Krok 9

błonką, wytnij fileciki. Dodaj ogórka, włókienka kurczaka i zioła. Wymieszaj miód

Krok 10

i ocet, wkrusz minikostkę przyprawową. Polej sosem sałatkę i ponownie wymieszaj

Krok 11

całość.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczaka z grillowanym melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczaka z grillowanym melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczaka z grillowanym melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczaka z grillowanym melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczaka z grillowanym melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczaka z grillowanym melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczaka z grillowanym melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczaka z grillowanym melonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Nudle z patelni po chińsku
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej