Sałatka z kurczaka z grillowanym melonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczaka z grillowanym melonem

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
21 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdy słodki owoc o soczystym, ale dość zwięzłym miąższu może zastąpić

Krok 2

melona w

Krok 3

Spróbuj wersji z brzoskwiniami lub gruszkami. Pamiętaj tylko, że i jedne, i drugie

Krok 4

muszą być słodkie i dojrzałe.

Krok 5

Melona rozetnij na pół, wydrąż pestki. Każdą połówkę pokrój wzdłuż na cztery

Krok 6

ćwiartki. Ułóż na rozgrzanym grillu i upiecz z obu stron. Potem zdejmij melona

Krok 7

z grilla, odetnij i wyrzuć skórkę, a miąższ pokrój w dużą kostkę. Ogórka przekrój

Krok 8

na pół, wydrąż pestki, miąższ pokrój w słupki. Obetnij skórkę grejpfruta wraz z białą

Krok 9

błonką, wytnij fileciki. Dodaj ogórka, włókienka kurczaka i zioła. Wymieszaj miód

Krok 10

i ocet, wkrusz minikostkę przyprawową. Polej sosem sałatkę i ponownie wymieszaj

Krok 11

całość.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczaka z grillowanym melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczaka z grillowanym melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczaka z grillowanym melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczaka z grillowanym melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczaka z grillowanym melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczaka z grillowanym melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczaka z grillowanym melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczaka z grillowanym melonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa pomidorowa z boczkiem
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej