Sałatka z kurczaka z grillowanym melonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczaka z grillowanym melonem

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
21 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdy słodki owoc o soczystym, ale dość zwięzłym miąższu może zastąpić

Krok 2

melona w

Krok 3

Spróbuj wersji z brzoskwiniami lub gruszkami. Pamiętaj tylko, że i jedne, i drugie

Krok 4

muszą być słodkie i dojrzałe.

Krok 5

Melona rozetnij na pół, wydrąż pestki. Każdą połówkę pokrój wzdłuż na cztery

Krok 6

ćwiartki. Ułóż na rozgrzanym grillu i upiecz z obu stron. Potem zdejmij melona

Krok 7

z grilla, odetnij i wyrzuć skórkę, a miąższ pokrój w dużą kostkę. Ogórka przekrój

Krok 8

na pół, wydrąż pestki, miąższ pokrój w słupki. Obetnij skórkę grejpfruta wraz z białą

Krok 9

błonką, wytnij fileciki. Dodaj ogórka, włókienka kurczaka i zioła. Wymieszaj miód

Krok 10

i ocet, wkrusz minikostkę przyprawową. Polej sosem sałatkę i ponownie wymieszaj

Krok 11

całość.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczaka z grillowanym melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczaka z grillowanym melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczaka z grillowanym melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczaka z grillowanym melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczaka z grillowanym melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczaka z grillowanym melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczaka z grillowanym melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczaka z grillowanym melonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Gnocchi z gorgonzolą
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej