
Składniki
5 sztuk
0.5 sztuki
0.5 sztuki
0.5 opakowania
100 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
5 łyżek
80 gramów
6 łyżek
3 łyżki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon i rozbij lekko tłuczkiem, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.

Krok 2
Fix Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj nią mięso.

Krok 3
Przełóż kurczaka wraz z marynatą do torebek dołączonych do opakowania Fix Knorr. Następnie zamknij szczelnie woreczki i smaż mięso na patelni około 10 minut, odwracając je co jakiś czas.

Krok 4
Liście sałaty porwij na mniejsze kawałki, pomidorki pokrój w ćwiartki, a pomarańczę dokładnie obierz i pokrój w cząstki, np. ósemki. Cebulę i oliwki pokrój w krążki. Wymieszaj delikatnie składniki i umieść w misce.

Krok 5
Sos sałatkowy Knorr połącz z oliwą, sokiem z cytryny oraz wodą.

Krok 6
Gotowym dressingiem polej sałatkę.

Krok 7
Usmażone piersi z kurczaka wyjmij ostrożnie z torebek. Delikatnie potnij pod kątem na plastry i połóż na sałatce. Podawaj natychmiast po przygotowaniu.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do warzyw z grilla Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z kurczakiem i pomarańczami
Sałatka z kurczakiem i pomarańczami doskonale sprawdzi się podana jako główny posiłek, zwłaszcza w cieplejsze dni. Ponieważ do delikatnego drobiowego mięsa dobrze pasują soczyste owoce, dodaj do proponowanego dania pomarańcze (sprawdzą się też mandarynki). Wystarczą dwie sztuki, aby całość zyskała oryginalny smak. Żeby mięso dobrze się usmażyło i było kruche, lekko je rozbij. Potem już tylko wystarczy usmażyć je w specjalnych woreczkach z przyprawami, które nadadzą mu wyrazistości. Jako dodatku użyj karbowanej sałaty w dwóch wersjach – ciemnej oraz zielonej. Do tych składników dodaj jeszcze pomidorki koktajlowe, czarne oliwki oraz czerwoną cebulę pokrojoną w krążki. Całości brakuje tylko sosu, który szybko przygotujesz z przypraw, oliwy oraz soku z cytryny. Polej nim sałatkę, a następnie ułóż na talerzu soczyste kawałki kurczaka. Wypróbuj nasz przepis i przekonaj się, jak łatwo przygotujesz pyszną sałatkę z kurczakiem i pomarańczami. Doskonale będzie smakowała zarówno solo, jak i z grzankami z chleba tostowego.