
Składniki
125 gramów
100 gramów
1 opakowanie
50 gramów
120 gramów
60 gramów
100 gramów
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj wszystkie sałaty oraz warzywa. Sałaty porwij na mniejsze liście i osusz. Rzodkiewki pokrój na plasterki. Ogórka pokrój wzdłuż na długie i szerokie plastry. Pomidorki przekrój na pół.
Krok 2
Sos sałatkowy Knorr połącz z olejem i trzema łyżkami wody. Wymieszaj wszystkie składniki sałatki i podawaj z orzechami nerkowca.

Dobra rada:
Zamiast orzechów nerkowca możesz użyć orzechów włoskich. Orzechy warto prażyć przed dodaniem do sałatki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kolorowa sałatka ogrodowa
Jak sprawić, by talerze z posiłkami zachwycały kolorami? Najlepiej zrobić sałatkę! Im więcej wielobarwnych składników, tym lepiej. W posiłkach wrażenia estetyczne są prawie tak samo ważne, jak doznania smakowe. Kolorowa sałatka ogrodowa ma ogromne szanse na tytuł kulinarnego arcydzieła.
Dla kogo? Dla wszystkich tęskniących za smakiem i chrupkością świeżych warzyw. Warto poznawać kolejne produkty, by jeść smacznie i sezonowo. Dla przykładu, użyta w przepisie sałata radicchio najlepiej smakuje po pierwszych przymrozkach.
Na jaką okazję? Planujecie piknik, a może zgłodnieliście między głównymi posiłkami? Zrobienie kolorowej sałatki ogrodowej jest na tyle szybkie i nieskomplikowane, że jej smakiem możecie cieszyć się w dowolnym momencie.
Czy wiesz, że? Przepis warto modyfikować w zależności od posiadanych składników. W kolorowej sałatce sprawdzą się jarmuż, botwinka, kapusta chińska, rapini i rukiew wodna.
Dla urozmaicenia: Sałatka posypana chrupkimi kiełkami prezentuje się jeszcze efektowniej.