Kolorowa sałatka ogrodowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka ogrodowa

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

125 gramów

100 gramów

1 opakowanie

50 gramów

120 gramów

60 gramów

100 gramów

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj wszystkie sałaty oraz warzywa. Sałaty porwij na mniejsze liście i osusz. Rzodkiewki pokrój na plasterki. Ogórka pokrój wzdłuż na długie i szerokie plastry. Pomidorki przekrój na pół.

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr połącz z olejem i trzema łyżkami wody. Wymieszaj wszystkie składniki sałatki i podawaj z orzechami nerkowca.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast orzechów nerkowca możesz użyć orzechów włoskich. Orzechy warto prażyć przed dodaniem do sałatki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka ogrodowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka ogrodowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka ogrodowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka ogrodowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka ogrodowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka ogrodowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka ogrodowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka ogrodowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kolorowa sałatka ogrodowa Kolorowa sałatka ogrodowa

Jak sprawić, by talerze z posiłkami zachwycały kolorami? Najlepiej zrobić sałatkę! Im więcej wielobarwnych składników, tym lepiej. W posiłkach wrażenia estetyczne są prawie tak samo ważne, jak doznania smakowe. Kolorowa sałatka ogrodowa ma ogromne szanse na tytuł kulinarnego arcydzieła.

Dla kogo? Dla wszystkich tęskniących za smakiem i chrupkością świeżych warzyw. Warto poznawać kolejne produkty, by jeść smacznie i sezonowo. Dla przykładu, użyta w przepisie sałata radicchio najlepiej smakuje po pierwszych przymrozkach.

Na jaką okazję? Planujecie piknik, a może zgłodnieliście między głównymi posiłkami? Zrobienie kolorowej sałatki ogrodowej jest na tyle szybkie i nieskomplikowane, że jej smakiem możecie cieszyć się w dowolnym momencie.

Czy wiesz, że? Przepis warto modyfikować w zależności od posiadanych składników. W kolorowej sałatce sprawdzą się jarmuż, botwinka, kapusta chińska, rapini i rukiew wodna.

Dla urozmaicenia: Sałatka posypana chrupkimi kiełkami prezentuje się jeszcze efektowniej.