Kolorowa sałatka ogrodowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka ogrodowa

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

125 gramów

100 gramów

1 opakowanie

50 gramów

120 gramów

60 gramów

100 gramów

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj wszystkie sałaty oraz warzywa. Sałaty porwij na mniejsze liście i osusz. Rzodkiewki pokrój na plasterki. Ogórka pokrój wzdłuż na długie i szerokie plastry. Pomidorki przekrój na pół.

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr połącz z olejem i trzema łyżkami wody. Wymieszaj wszystkie składniki sałatki i podawaj z orzechami nerkowca.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast orzechów nerkowca możesz użyć orzechów włoskich. Orzechy warto prażyć przed dodaniem do sałatki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka ogrodowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka ogrodowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka ogrodowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka ogrodowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka ogrodowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka ogrodowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka ogrodowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka ogrodowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kolorowa sałatka ogrodowa Kolorowa sałatka ogrodowa

Jak sprawić, by talerze z posiłkami zachwycały kolorami? Najlepiej zrobić sałatkę! Im więcej wielobarwnych składników, tym lepiej. W posiłkach wrażenia estetyczne są prawie tak samo ważne, jak doznania smakowe. Kolorowa sałatka ogrodowa ma ogromne szanse na tytuł kulinarnego arcydzieła.

Dla kogo? Dla wszystkich tęskniących za smakiem i chrupkością świeżych warzyw. Warto poznawać kolejne produkty, by jeść smacznie i sezonowo. Dla przykładu, użyta w przepisie sałata radicchio najlepiej smakuje po pierwszych przymrozkach.

Na jaką okazję? Planujecie piknik, a może zgłodnieliście między głównymi posiłkami? Zrobienie kolorowej sałatki ogrodowej jest na tyle szybkie i nieskomplikowane, że jej smakiem możecie cieszyć się w dowolnym momencie.

Czy wiesz, że? Przepis warto modyfikować w zależności od posiadanych składników. W kolorowej sałatce sprawdzą się jarmuż, botwinka, kapusta chińska, rapini i rukiew wodna.

Dla urozmaicenia: Sałatka posypana chrupkimi kiełkami prezentuje się jeszcze efektowniej.