Cezar wegetariański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cezar wegetariański

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

5 sztuk

0.5 pęczka

150 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę lodową opłukać i wysuszyć. Pokroić na małe kawałki. Dodać pomidory pokrojone w kostkę (około 1 cm) oraz posiekany szczypiorek i ogórki konserwowe pokrojone w plasterki.

Krok 2

Z jogurtu, majonezu, sera oraz przypraw do Sosu sałatkowego Sałatka Cezar 2w1 Knorr przygotować sos i odstawić na 10-15 minut.

Krok 3

Warzywa wymieszać z sosem. Sałatkę podawać posypaną grzankami czosnkowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cezar wegetariański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cezar wegetariański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cezar wegetariański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cezar wegetariański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cezar wegetariański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cezar wegetariański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cezar wegetariański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cezar wegetariański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej