Cezar wegetariański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cezar wegetariański

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

5 sztuk

0.5 pęczka

150 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę lodową opłukać i wysuszyć. Pokroić na małe kawałki. Dodać pomidory pokrojone w kostkę (około 1 cm) oraz posiekany szczypiorek i ogórki konserwowe pokrojone w plasterki.

Krok 2

Z jogurtu, majonezu, sera oraz przypraw do Sosu sałatkowego Sałatka Cezar 2w1 Knorr przygotować sos i odstawić na 10-15 minut.

Krok 3

Warzywa wymieszać z sosem. Sałatkę podawać posypaną grzankami czosnkowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cezar wegetariański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cezar wegetariański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cezar wegetariański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cezar wegetariański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cezar wegetariański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cezar wegetariański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cezar wegetariański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cezar wegetariański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej