Cezar wegetariański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cezar wegetariański

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

5 sztuk

0.5 pęczka

150 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę lodową opłukać i wysuszyć. Pokroić na małe kawałki. Dodać pomidory pokrojone w kostkę (około 1 cm) oraz posiekany szczypiorek i ogórki konserwowe pokrojone w plasterki.

Krok 2

Z jogurtu, majonezu, sera oraz przypraw do Sosu sałatkowego Sałatka Cezar 2w1 Knorr przygotować sos i odstawić na 10-15 minut.

Krok 3

Warzywa wymieszać z sosem. Sałatkę podawać posypaną grzankami czosnkowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cezar wegetariański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cezar wegetariański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cezar wegetariański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cezar wegetariański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cezar wegetariański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cezar wegetariański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cezar wegetariański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cezar wegetariański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej