
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
5 sztuk
0.5 pęczka
150 gramów
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę lodową opłukać i wysuszyć. Pokroić na małe kawałki. Dodać pomidory pokrojone w kostkę (około 1 cm) oraz posiekany szczypiorek i ogórki konserwowe pokrojone w plasterki.
Krok 2
Z jogurtu, majonezu, sera oraz przypraw do Sosu sałatkowego Sałatka Cezar 2w1 Knorr przygotować sos i odstawić na 10-15 minut.
Krok 3
Warzywa wymieszać z sosem. Sałatkę podawać posypaną grzankami czosnkowymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej