Sałatka z tuńczyka na krakersach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z tuńczyka na krakersach

Autor: Wiesia S.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

24 sztuki

5 łyżek

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Układamy 8 szt krakersów. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach i łączymy z 2 łyżkami majonezu Hellmann's VEGAN. Tak przygotowaną pastę serową rozprowadzamy na krakersy.

Sałatka z tuńczyka na krakersach - Krok 1

Krok 2

Na masę serową układamy kolejną warstwę krakersów, a na nią rozdrobnionego tuńczyka w oleju.

Sałatka z tuńczyka na krakersach - Krok 2

Krok 3

Na warstwę tuńczyka kładziemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę oraz majonez.

Sałatka z tuńczyka na krakersach - Krok 3

Krok 4

Na warstwę z tuńczyka układamy kolejną warstwę krakersów. Jajka gotujemy na twardo, 3 szt plus jedno białko ścieramy na tarce o drobnych oczkach i łączymy z 2 łyżkami majonezu. Tak przygotowany farsz układamy na warstwę krakersów. Żółtko ścieramy na tarce o drobnych oczkach i oprószamy nim sałatkę. Dekorujemy pietruszką.

Sałatka z tuńczyka na krakersach - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z tuńczyka na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z tuńczyka na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z tuńczyka na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z tuńczyka na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z tuńczyka na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z tuńczyka na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z tuńczyka na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z tuńczyka na krakersach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej