Sałatka z tuńczyka na krakersach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z tuńczyka na krakersach

Autor: Wiesia S.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

24 sztuki

5 łyżek

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Układamy 8 szt krakersów. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach i łączymy z 2 łyżkami majonezu Hellmann's VEGAN. Tak przygotowaną pastę serową rozprowadzamy na krakersy.

Sałatka z tuńczyka na krakersach - Krok 1

Krok 2

Na masę serową układamy kolejną warstwę krakersów, a na nią rozdrobnionego tuńczyka w oleju.

Sałatka z tuńczyka na krakersach - Krok 2

Krok 3

Na warstwę tuńczyka kładziemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę oraz majonez.

Sałatka z tuńczyka na krakersach - Krok 3

Krok 4

Na warstwę z tuńczyka układamy kolejną warstwę krakersów. Jajka gotujemy na twardo, 3 szt plus jedno białko ścieramy na tarce o drobnych oczkach i łączymy z 2 łyżkami majonezu. Tak przygotowany farsz układamy na warstwę krakersów. Żółtko ścieramy na tarce o drobnych oczkach i oprószamy nim sałatkę. Dekorujemy pietruszką.

Sałatka z tuńczyka na krakersach - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z tuńczyka na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z tuńczyka na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z tuńczyka na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z tuńczyka na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z tuńczyka na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z tuńczyka na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z tuńczyka na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z tuńczyka na krakersach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej