Sałatka z tuńczyka na krakersach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z tuńczyka na krakersach

Autor: Wiesia S.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

24 sztuki

5 łyżek

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Układamy 8 szt krakersów. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach i łączymy z 2 łyżkami majonezu Hellmann's VEGAN. Tak przygotowaną pastę serową rozprowadzamy na krakersy.

Sałatka z tuńczyka na krakersach - Krok 1

Krok 2

Na masę serową układamy kolejną warstwę krakersów, a na nią rozdrobnionego tuńczyka w oleju.

Sałatka z tuńczyka na krakersach - Krok 2

Krok 3

Na warstwę tuńczyka kładziemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę oraz majonez.

Sałatka z tuńczyka na krakersach - Krok 3

Krok 4

Na warstwę z tuńczyka układamy kolejną warstwę krakersów. Jajka gotujemy na twardo, 3 szt plus jedno białko ścieramy na tarce o drobnych oczkach i łączymy z 2 łyżkami majonezu. Tak przygotowany farsz układamy na warstwę krakersów. Żółtko ścieramy na tarce o drobnych oczkach i oprószamy nim sałatkę. Dekorujemy pietruszką.

Sałatka z tuńczyka na krakersach - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z tuńczyka na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z tuńczyka na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z tuńczyka na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z tuńczyka na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z tuńczyka na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z tuńczyka na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z tuńczyka na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z tuńczyka na krakersach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej