
Składniki
24 sztuki
5 łyżek
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Układamy 8 szt krakersów. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach i łączymy z 2 łyżkami majonezu Hellmann's VEGAN. Tak przygotowaną pastę serową rozprowadzamy na krakersy.

Krok 2
Na masę serową układamy kolejną warstwę krakersów, a na nią rozdrobnionego tuńczyka w oleju.

Krok 3
Na warstwę tuńczyka kładziemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę oraz majonez.

Krok 4
Na warstwę z tuńczyka układamy kolejną warstwę krakersów. Jajka gotujemy na twardo, 3 szt plus jedno białko ścieramy na tarce o drobnych oczkach i łączymy z 2 łyżkami majonezu. Tak przygotowany farsz układamy na warstwę krakersów. Żółtko ścieramy na tarce o drobnych oczkach i oprószamy nim sałatkę. Dekorujemy pietruszką.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej