Sałatka z tuńczyka na krakersach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z tuńczyka na krakersach

Autor: Wiesia S.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

24 sztuki

5 łyżek

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Układamy 8 szt krakersów. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach i łączymy z 2 łyżkami majonezu Hellmann's VEGAN. Tak przygotowaną pastę serową rozprowadzamy na krakersy.

Sałatka z tuńczyka na krakersach - Krok 1

Krok 2

Na masę serową układamy kolejną warstwę krakersów, a na nią rozdrobnionego tuńczyka w oleju.

Sałatka z tuńczyka na krakersach - Krok 2

Krok 3

Na warstwę tuńczyka kładziemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę oraz majonez.

Sałatka z tuńczyka na krakersach - Krok 3

Krok 4

Na warstwę z tuńczyka układamy kolejną warstwę krakersów. Jajka gotujemy na twardo, 3 szt plus jedno białko ścieramy na tarce o drobnych oczkach i łączymy z 2 łyżkami majonezu. Tak przygotowany farsz układamy na warstwę krakersów. Żółtko ścieramy na tarce o drobnych oczkach i oprószamy nim sałatkę. Dekorujemy pietruszką.

Sałatka z tuńczyka na krakersach - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z tuńczyka na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z tuńczyka na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z tuńczyka na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z tuńczyka na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z tuńczyka na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z tuńczyka na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z tuńczyka na krakersach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z tuńczyka na krakersach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej