
Składniki
1 garść
1 garść
1 sztuka
5 sztuk
6 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę wrzucamy do miski na sałatkę. Dodajemy listki świeżego szpinaku na górę.
Krok 2
Kroimy zielonego ogórka w półplasterki (około połowę) oraz pomidorki koktajlowe na połówki (jeśli są mniejsze) lub na ćwiartki. Na sałatę i szpinak kładziemy pokrojone pomidorki i ogórka.
Krok 3
Umyte truskawki kroimy na ćwiartki i układamy na sałacie. Obok truskawek układami ser feta pokrojony w kostkę.
Krok 4
Przygotowujemy sos: do pojemniczka wlewam wodę, dodajemy zawartość sosu sałatkowego włoskiego Knorr, mieszamy wszystko dokładnie, następnie dodajemy szczyptę soli, malutką szczyptę chili i znowu mieszamy i na końcu dodajemy oliwę, mieszamy dokładnie. Gotowym sosem polewamy sałatkę.
Krok 5
Na koniec dodajemy szczyptę pieprzu Knorr i polewamy całość dla ozdoby octem balsamicznym.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej