
Składniki
1 garść
1 garść
1 sztuka
5 sztuk
6 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę wrzucamy do miski na sałatkę. Dodajemy listki świeżego szpinaku na górę.
Krok 2
Kroimy zielonego ogórka w półplasterki (około połowę) oraz pomidorki koktajlowe na połówki (jeśli są mniejsze) lub na ćwiartki. Na sałatę i szpinak kładziemy pokrojone pomidorki i ogórka.
Krok 3
Umyte truskawki kroimy na ćwiartki i układamy na sałacie. Obok truskawek układami ser feta pokrojony w kostkę.
Krok 4
Przygotowujemy sos: do pojemniczka wlewam wodę, dodajemy zawartość sosu sałatkowego włoskiego Knorr, mieszamy wszystko dokładnie, następnie dodajemy szczyptę soli, malutką szczyptę chili i znowu mieszamy i na końcu dodajemy oliwę, mieszamy dokładnie. Gotowym sosem polewamy sałatkę.
Krok 5
Na koniec dodajemy szczyptę pieprzu Knorr i polewamy całość dla ozdoby octem balsamicznym.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej