Naleśniki z jeżynami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z jeżynami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

4 łyżki

50 gramów

50 mililitrów

8 sztuk

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj jeżyny, cukier i wodę w rondelku. Podgrzej delikatnie, aż cukier się rozpuści. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 5 minut.

Krok 2

Złóż naleśniki na pół. Nałóż po 2 sztuki na każdy talerz.

Krok 3

Nałóż ciepłe jeżyny oraz łyżeczkę serka mascarpone na każdy naleśnik.

Krok 4

Następnie dodaj po gałce lodów czekoladowych Carte d'Or. Resztą sosu jeżynowego polej cały deser.

Krok 5

Naleśniki udekoruj odrobiną orzechów laskowych i posyp cukrem pudrem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Okazja: Romantyczny wieczór

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
A la Stroganoff z indyka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej