Naleśniki z jeżynami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z jeżynami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

4 łyżki

50 gramów

50 mililitrów

8 sztuk

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj jeżyny, cukier i wodę w rondelku. Podgrzej delikatnie, aż cukier się rozpuści. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 5 minut.

Krok 2

Złóż naleśniki na pół. Nałóż po 2 sztuki na każdy talerz.

Krok 3

Nałóż ciepłe jeżyny oraz łyżeczkę serka mascarpone na każdy naleśnik.

Krok 4

Następnie dodaj po gałce lodów czekoladowych Carte d'Or. Resztą sosu jeżynowego polej cały deser.

Krok 5

Naleśniki udekoruj odrobiną orzechów laskowych i posyp cukrem pudrem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Okazja: Romantyczny wieczór

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej