
Składniki
200 gramów
4 łyżki
50 gramów
50 mililitrów
8 sztuk
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj jeżyny, cukier i wodę w rondelku. Podgrzej delikatnie, aż cukier się rozpuści. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 5 minut.
Krok 2
Złóż naleśniki na pół. Nałóż po 2 sztuki na każdy talerz.
Krok 3
Nałóż ciepłe jeżyny oraz łyżeczkę serka mascarpone na każdy naleśnik.
Krok 4
Następnie dodaj po gałce lodów czekoladowych Carte d'Or. Resztą sosu jeżynowego polej cały deser.
Krok 5
Naleśniki udekoruj odrobiną orzechów laskowych i posyp cukrem pudrem.

Dobra rada:
Okazja: Romantyczny wieczór
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































