Naleśniki z jeżynami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z jeżynami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

4 łyżki

50 gramów

50 mililitrów

8 sztuk

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj jeżyny, cukier i wodę w rondelku. Podgrzej delikatnie, aż cukier się rozpuści. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 5 minut.

Krok 2

Złóż naleśniki na pół. Nałóż po 2 sztuki na każdy talerz.

Krok 3

Nałóż ciepłe jeżyny oraz łyżeczkę serka mascarpone na każdy naleśnik.

Krok 4

Następnie dodaj po gałce lodów czekoladowych Carte d'Or. Resztą sosu jeżynowego polej cały deser.

Krok 5

Naleśniki udekoruj odrobiną orzechów laskowych i posyp cukrem pudrem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Okazja: Romantyczny wieczór

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bułgarski gulasz Gjuwecz
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej