Naleśniki z jeżynami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

4 łyżki

50 gramów

50 mililitrów

8 sztuk

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj jeżyny, cukier i wodę w rondelku. Podgrzej delikatnie, aż cukier się rozpuści. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 5 minut.

Krok 2

Złóż naleśniki na pół. Nałóż po 2 sztuki na każdy talerz.

Krok 3

Nałóż ciepłe jeżyny oraz łyżeczkę serka mascarpone na każdy naleśnik.

Krok 4

Następnie dodaj po gałce lodów czekoladowych Carte d'Or. Resztą sosu jeżynowego polej cały deser.

Krok 5

Naleśniki udekoruj odrobiną orzechów laskowych i posyp cukrem pudrem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Okazja: Romantyczny wieczór

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej