
Składniki
200 gramów
4 łyżki
50 gramów
50 mililitrów
8 sztuk
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj jeżyny, cukier i wodę w rondelku. Podgrzej delikatnie, aż cukier się rozpuści. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 5 minut.
Krok 2
Złóż naleśniki na pół. Nałóż po 2 sztuki na każdy talerz.
Krok 3
Nałóż ciepłe jeżyny oraz łyżeczkę serka mascarpone na każdy naleśnik.
Krok 4
Następnie dodaj po gałce lodów czekoladowych Carte d'Or. Resztą sosu jeżynowego polej cały deser.
Krok 5
Naleśniki udekoruj odrobiną orzechów laskowych i posyp cukrem pudrem.

Dobra rada:
Okazja: Romantyczny wieczór
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































