
Składniki
200 gramów
4 łyżki
50 gramów
50 mililitrów
8 sztuk
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj jeżyny, cukier i wodę w rondelku. Podgrzej delikatnie, aż cukier się rozpuści. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 5 minut.
Krok 2
Złóż naleśniki na pół. Nałóż po 2 sztuki na każdy talerz.
Krok 3
Nałóż ciepłe jeżyny oraz łyżeczkę serka mascarpone na każdy naleśnik.
Krok 4
Następnie dodaj po gałce lodów czekoladowych Carte d'Or. Resztą sosu jeżynowego polej cały deser.
Krok 5
Naleśniki udekoruj odrobiną orzechów laskowych i posyp cukrem pudrem.

Dobra rada:
Okazja: Romantyczny wieczór
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej