Łaciaty sernik z lodami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

32

956 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

479 osób wydrukowało

Pobierz pdf

827 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

100 gramów

1 sztuka

170 gramów

60 gramów

1 łyżeczka

3 łyżki

masa serowa:

400 gramów

3 sztuki

100 gramów

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto. Do miski włóż wszystkie składniki i je zmiksuj. Następnie wyłóż ciasto na stół i szybko zagnieć.

Krok 2

Podłużną foremkę o wymiarach 18x20 cm wyłóż papierem do pieczenia. 1/3 ciasta odłóż, resztą wylep dno formy.

Krok 3

Przygotuj masę serową. Jajka ubij z cukrem na puch. Masło rozpuść w rondelku i wystudź. Cały czas ubijając masę jajeczną, dodawaj ser, budyń i rozpuszczone masło.

Krok 4

Masę serową wyłóż na ciasto. Odłożone wcześniej ciasto lekko rozwałkuj, następnie odrywaj z niego spore kawałki i układaj je na masie serowej.

Krok 5

Sernik wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 60 minut w 180 °C.

Krok 6

Wystudzony sernik pokrój na kawałki i podawaj z lodami Carte d'Or Caffe latte.

1

Opinie o przepisie

  • Marlena Cekała

    Marlena Cekała, 03.04.2016

    pyszne szybko i łatwo się robi

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łaciaty sernik z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łaciaty sernik z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łaciaty sernik z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łaciaty sernik z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łaciaty sernik z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łaciaty sernik z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łaciaty sernik z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej