Łaciaty sernik z lodami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łaciaty sernik z lodami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

36

1115 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

549 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1117 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

100 gramów

1 sztuka

170 gramów

60 gramów

1 łyżeczka

3 łyżki

masa serowa:

400 gramów

3 sztuki

100 gramów

100 gramów

1 opakowanie

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto. Do miski włóż wszystkie składniki i je zmiksuj. Następnie wyłóż ciasto na stół i szybko zagnieć.

Krok 2

Podłużną foremkę o wymiarach 18x20 cm wyłóż papierem do pieczenia. 1/3 ciasta odłóż, resztą wylep dno formy.

Krok 3

Przygotuj masę serową. Jajka ubij z cukrem na puch. Masło rozpuść w rondelku i wystudź. Cały czas ubijając masę jajeczną, dodawaj ser, budyń i rozpuszczone masło.

Krok 4

Masę serową wyłóż na ciasto. Odłożone wcześniej ciasto lekko rozwałkuj, następnie odrywaj z niego spore kawałki i układaj je na masie serowej.

Krok 5

Sernik wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 60 minut w 180 °C.

Krok 6

Wystudzony sernik pokrój na kawałki i podawaj z lodami Carte d'Or.

1

Opinie o przepisie

  • Marlena Cekała

    Marlena Cekała , 03.04.2016

    pyszne szybko i łatwo się robi

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łaciaty sernik z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łaciaty sernik z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łaciaty sernik z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łaciaty sernik z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łaciaty sernik z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łaciaty sernik z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łaciaty sernik z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łaciaty sernik z lodami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej