Sernik z krówkami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sernik z krówkami

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1042

1986 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9428 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23930 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

spód:

170 gramów

90 gramów

masa serowa:

700 gramów

250 gramów

50 gramów

80 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

wierzch ciasta:

250 gramów

50 gramów

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Formę do pieczenia smarujemy masłem. Zarówno dno formy jaki i brzegi wykładamy papierem do pieczenia. Ciasteczka drobno kruszymy. Masło roztapiamy i łączymy z rozdrobnionymi ciasteczkami. Całość dokładnie mieszamy.

Sernik z krówkami - Krok 1

Krok 2

Powstałą masą wykładamy spód tortownicy i dokładnie ją ugniatamy. Wkładamy tortownice na 30 min do lodówki.

Sernik z krówkami - Krok 2

Krok 3

Masło roztapiamy w garnuszku i studzimy. Wszystkie składniki masy twarogowej umieszczamy w misce i miksujemy tylko do połączenia się składników.

Sernik z krówkami - Krok 3

Krok 4

Powstałą masę przelewamy na spód z ciasteczek. Pieczemy 1 h 20 min w temperaturze ok 150 C . Po upieczeniu sernika nie wyjmujemy tylko zostawiamy do wystudzenia przy uchylonych drzwiczkach na min. 30 min.

Sernik z krówkami - Krok 4

Krok 5

Wystudzony sernik smarujemy masą krówkową.

Sernik z krówkami - Krok 5

Krok 6

Krówki kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni podprażamy płatki migdałów. Posypujemy nim sernik przed podaniem i dekorujemy kawałkami krówek.

Sernik z krówkami - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z krówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z krówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z krówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z krówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z krówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z krówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z krówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sernik Zebra
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sernik z krówkamiSernik z krówkami

Krówki to dla niejednej osoby słodkie wspomnienie dzieciństwa. Cudownie ciągnącymi się cukierkami można było delektować się naprawdę długo. Chcecie zobaczyć je w nowym wcieleniu? Sernik z krówkami zachwyci wszystkich smakoszów, niezależnie od wieku i dotychczasowych doświadczeń kulinarnych.

Dla kogo?

Wiecie, że niektóre przepisy mogą działać jak najprawdziwszy wehikuł czasu? Tym razem uwielbiane przez pokolenia krówki podacie w trochę bardziej szykownej formie.

Na jaką okazję?

Nie do końca tradycyjnym sernikiem z krówkami będą zajadać się wszyscy biesiadnicy przy stole. Rodzice i dziadkowie, którzy jako pierwsi wprowadzali Was w tajniki gotowania, poczują dumę!

Czy wiesz, że?

Studzenie ciasta przy uchylonych drzwiczkach piekarnika zapobiega opadaniu ciasta.

Dla urozmaicenia:

Dla przełamania słodkiego smaku sernika krówkowego, spód możecie przygotować przy użyciu solonych krakersów.