
Składniki
2 sztuki
1 szklanka
2 szklanki
10 dekagramów
4 sztuki
2 szklanki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 kilogram
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka, żółtka i cukier utrzeć mikserem. Do masy dodać pozostałe składniki, z wyjątkiem sera.
Krok 2
Wszystko razem zmiksować (robić to w wysokiej misce).
Krok 3
Ser wylać na ciasto.
Krok 4
Piec w temperaturze 200 stopni przez godzinę.
Krok 5
Ubić pianę z białek i dodać 1 szklankę cukru.
Krok 6
Pianę wlać na upieczony ser.
Krok 7
Piec od 10-15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej