Sernik z rosą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernik z rosą

Autor: Anna Fabiszewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 łyżeczka

1 kilogram

10 dekagramów

1 łyżka

1 kilogram

1 szklanka

2 sztuki

4 sztuki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka, żółtka i cukier utrzeć mikserem. Do masy dodać pozostałe składniki, z wyjątkiem sera.

Krok 2

Wszystko razem zmiksować (robić to w wysokiej misce).

Krok 3

Ser wylać na ciasto.

Krok 4

Piec w temperaturze 200 stopni przez godzinę.

Krok 5

Ubić pianę z białek i dodać 1 szklankę cukru.

Krok 6

Pianę wlać na upieczony ser.

Krok 7

Piec od 10-15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej