Sernik z rosą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernik z rosą

Autor: Anna Fabiszewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

2 szklanki

10 dekagramów

4 sztuki

2 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 kilogram

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka, żółtka i cukier utrzeć mikserem. Do masy dodać pozostałe składniki, z wyjątkiem sera.

Krok 2

Wszystko razem zmiksować (robić to w wysokiej misce).

Krok 3

Ser wylać na ciasto.

Krok 4

Piec w temperaturze 200 stopni przez godzinę.

Krok 5

Ubić pianę z białek i dodać 1 szklankę cukru.

Krok 6

Pianę wlać na upieczony ser.

Krok 7

Piec od 10-15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej