Sernik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernik

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

22 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

7 sztuk

40 dekagramów

3 łyżki

20 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wkładamy żółtka i ucieramy z cukrem. Dodajemy nasz świeży twaróg i wszystkie pozostałe składniki. Margarynę należy roztopić, a naszą mąkę, najlepiej tortową - wymieszać z proszkiem do pieczenia, a białko wyciągnięte z jajek dokładnie ubić. Wszystko pieczemy jakiś czas w temperaturze około 180 stopni Celsjusza - zwykle wychodzi około 45 minut. Sernik przed podaniem powinien wystygnąć. Życzymy smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej