Sernik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernik

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

2

heart
22 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

20 dekagramów

2 łyżki

3 łyżki

7 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wkładamy żółtka i ucieramy z cukrem. Dodajemy nasz świeży twaróg i wszystkie pozostałe składniki. Margarynę należy roztopić, a naszą mąkę, najlepiej tortową - wymieszać z proszkiem do pieczenia, a białko wyciągnięte z jajek dokładnie ubić. Wszystko pieczemy jakiś czas w temperaturze około 180 stopni Celsjusza - zwykle wychodzi około 45 minut. Sernik przed podaniem powinien wystygnąć. Życzymy smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Serowe kopytka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej