SERNIK Z BRZOSKWINIAMI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

SERNIK Z BRZOSKWINIAMI

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

5 sztuk

3 łyżeczki

1 kilogram

1 sztuka

5 sztuk

2 szczypty

1 sztuka

25 dekagramów

0.5 opakowania

0.5 szklanki

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

ciasto: Mąkę przesiać przez sito, dodać pokrojoną margarynę,cukry, żółtka, proszek do pieczenia,zagnieść ciasto, wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę.

Krok 2

Ser przełożyć do miski, wbić jajko. Wymieszać mikserem z cukrami,margaryną i budyniem. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać do sera i delikatnie wymieszać łyżką.

Krok 3

Ciasto wyciągnąć z lodówki, lekko rozwałkować. Blachę posmarować margaryną i obsypać bułką tartą, rozłożyć równomiernie ciasto, nakłuć widelcem. Wylać masę serową. Wyrównać.

Krok 4

Brzoskwinie odsączyć z zalewy (tą wypić), pokroić na cztery części, ułożyć na cieście. Piec ok 50 minut w temp. 175 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej