Dodaj do ksiązki kucharskiej SERNIK Z BRZOSKWINIAMI

SERNIK Z BRZOSKWINIAMI

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: Islander85

SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - składniki:

  • ciasto:
  • mąka pszenna - 3 szklanki
  • margaryna - 1 sztuka
  • cukier - 3 łyżki
  • żółtko jaja - 5 sztuk
  • proszek do pieczenia - 3 łyżeczki
  • cukier waniliowy - 0.5 opakowania
  • masa:
  • twaróg mielony - 1 kilogram
  • jajko - 1 sztuka
  • białko z jaja - 5 sztuk
  • sól - 2 szczypty
  • budyń śmietankowy - 1 sztuka
  • margaryna - 25 dekagramów
  • cukier waniliowy - 0.5 opakowania
  • cukier - 0.5 szklanki
  • brzoskwinie w puszce - 1 opakowanie
  • bułka tarta - 2 łyżki

SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - Sposób przygotowania:

  1. ciasto: Mąkę przesiać przez sito, dodać pokrojoną margarynę,cukry, żółtka, proszek do pieczenia,zagnieść ciasto, wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę.
  2. Ser przełożyć do miski, wbić jajko. Wymieszać mikserem z cukrami,margaryną i budyniem. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać do sera i delikatnie wymieszać łyżką.
  3. Ciasto wyciągnąć z lodówki, lekko rozwałkować. Blachę posmarować margaryną i obsypać bułką tartą, rozłożyć równomiernie ciasto, nakłuć widelcem. Wylać masę serową. Wyrównać.
  4. Brzoskwinie odsączyć z zalewy (tą wypić), pokroić na cztery części, ułożyć na cieście. Piec ok 50 minut w temp. 175 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej

SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

ciasto: Mąkę przesiać przez sito, dodać pokrojoną margarynę,cukry, żółtka, proszek do pieczenia,zagnieść ciasto, wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę.

2

Ser przełożyć do miski, wbić jajko. Wymieszać mikserem z cukrami,margaryną i budyniem. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać do sera i delikatnie wymieszać łyżką.

3

Ciasto wyciągnąć z lodówki, lekko rozwałkować. Blachę posmarować margaryną i obsypać bułką tartą, rozłożyć równomiernie ciasto, nakłuć widelcem. Wylać masę serową. Wyrównać.

4

Brzoskwinie odsączyć z zalewy (tą wypić), pokroić na cztery części, ułożyć na cieście. Piec ok 50 minut w temp. 175 stopni.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA PIECZEŃ. FASZEROWANA GĘŚ.

    Jeżeli w poniedziałek świąteczny zapraszacie gości na obiad to proponuję zaskoczyć ich nieco...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNE ZUPY.

    W poprzednich wpisach mówiłem o przystawkach, zimnych mięsach i sałatkach, ale przecież gwia...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zapiekane żeberka z musztardą i rozmarynem, Placuszki z cukinii, sałatka kurczakiem, Kluski z ziemniaków z grzybami, Przepis z juki ułańskie, Zupa z buraków a la barszcz ukraiński , Zupa ogórkowa, Przepis z jajko papryka, Tiramisu, Jajka, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Placki, Sosy, Przepis z SÓL WG UZNANIA, Szaszłyki z kurczaka na grilla , Gyros z kurczakiem, Gołąbki, łatwe dania, Przepis z dania z uszkami, Spaghetti Bolognese extra ziołowe, Przepis z łatwe przepisy kuchnia włoska, Grzybowa z kaszą jęczmienną, Diabelskie steki z grilla, spagetti z mięsem, mieso wolowe w sosie, Śledzie, Curry z mieloną wołowiną, Tortilla - VIDEO, sałatki z ryżu, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Lodowy deser dla dzieci "Baranek", Zupa ogórkowa - VIDEO, Mielone, Dania z ryżem, Zapiekanka z ziemniaczkami, Polędwiczka z grzybami, Sałatka gyros warstwowa, Przepis z tajski makaron, Bogracz z kiełbasą, Spaghetti bolognese po sycylijsku , Zupa kalafiorowa, Makaron z pikantnym sosem "arrabbiata" - VIDEO, Brownie z orzechami laskowymi, Seler z pomidorami, zapiekanka z piersi kurczaka i ryżu, Schab w konfiturach, Przepis z sałatki z kapustą pekińską, Ryba gotowana w Wermucie, Przepis z ryz kurczakiem, Sałatka wiosenna z czarnymi oliwkami, dorsz w śmietanie w piekarniku, Schab z grilla po balijsku, Przepis z kostka kurczak, roladki drobiowe, Makaron, Przepis z z kurczakiem, Zupa z dyni, Przepis z z kurczakiem i ryżem, Kluski , Ziemniaki zapiekane w ziołach, jajka margaryna mąka cukier, Ryż, Wykwintna sałatka śledziowa z buraczkami, Koktajl z krabów z owczym serem po fryzyjsku