SERNIK Z BRZOSKWINIAMI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

SERNIK Z BRZOSKWINIAMI

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

5 sztuk

3 łyżeczki

1 kilogram

1 sztuka

5 sztuk

2 szczypty

1 sztuka

25 dekagramów

0.5 opakowania

0.5 szklanki

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

ciasto: Mąkę przesiać przez sito, dodać pokrojoną margarynę,cukry, żółtka, proszek do pieczenia,zagnieść ciasto, wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę.

Krok 2

Ser przełożyć do miski, wbić jajko. Wymieszać mikserem z cukrami,margaryną i budyniem. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać do sera i delikatnie wymieszać łyżką.

Krok 3

Ciasto wyciągnąć z lodówki, lekko rozwałkować. Blachę posmarować margaryną i obsypać bułką tartą, rozłożyć równomiernie ciasto, nakłuć widelcem. Wylać masę serową. Wyrównać.

Krok 4

Brzoskwinie odsączyć z zalewy (tą wypić), pokroić na cztery części, ułożyć na cieście. Piec ok 50 minut w temp. 175 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • SERNIK Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej