Sernik z kokosem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

28

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

503 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

395 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1.5 szklanki

0.5 opakowania

2 sztuki

0.25 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżka

masa serowa:

1 kilogram

1 opakowanie

0.5 szklanki

0.5 szklanki

2 szklanki

1 sztuka

4 sztuki

1 opakowanie

masa kokosowa:

6 sztuk

100 gramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki na ciasto zagnieść.

Krok 2

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciasto na blachę i nakłuć widelcem.

Krok 3

Podpiec przez 10 minut w nagrzanym do 170 stopni piekarniku.

Krok 4

Wszystkie składniki masy serowej zmiksować. Masa będzie rzadka.

Krok 5

Wylać masę na podpieczone ciasto. Piec około 40-45 minut w temp. 180 stopni.

Krok 6

Przygotować masę kokosową- ubić białka z cukrem i dodać wiórki kokosowe. Masę wyłożyć na gorący sernik i piec jeszcze około 10-15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej