Sernik z kokosem - przepis z wiórkami na wierzchu | Przepisy.pl pixel

Sernik z kokosem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

33

heart
59 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

519 osób wydrukowało

Pobierz pdf

436 osób zapisało

Udostępnij
Sernik z kokosem

Składniki

500 gramów

120 gramów

80 gramów

100 gramów

140 gramów

2 sztuki

kruchy spód:

100 gramów

100 gramów

1 łyżka

50 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj spód ciasta. Naszykuj tortownicę o średnicy ok 20cm, posmaruj dno i brzegi masłem i wyłóż pergaminem. Herbatniki dobrze pokrusz i wymieszaj z masłem, cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi. Taka masą wyłóż dno tortownicy.

Sernik z kokosem - Krok 1

Krok 2

Jogurt, ser Philadelphia, twaróg, cukier puder, wiórki kokosowe i jajka zmiksuj blenderem.

Sernik z kokosem - Krok 2

Krok 3

Masę serową przelej do tortownicy z przygotowanym spodem i piecz ok 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 110 stopni.

Sernik z kokosem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli zostanie Ci trochę kruszonki herbatnikowej możesz użyć jej do dekoracji. Sernik posyp po wierzchu np. plasterkami lub wiórkami kokosa

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z kokosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernik z kokosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sernik z kokosemSernik z kokosem

Sernik wiedeński znają wszyscy amatorzy eleganckich deserów. Japoński trafia do miłośników delikatnych, kremowych przysmaków. Co zatem można powiedzieć o serniku kokosowym? Przypadnie do gustu fanom serowego ciasta, którym zależy na odświeżeniu receptury. Tym razem metamorfoza będzie miała smak i aromat kokosa.

Dla kogo?

Ciasta, w których połączone zostały chrupiący spód oraz wyjątkowo kremowe nadzienie, należą do Waszych ulubieńców? Od razu nałóżcie sobie dwie porcje.

Na jaką okazję?

Zrobienie sernika z kokosem zajmuje 15 minut, więc podacie go zarówno na co dzień, jak i od święta. Receptura przydaje się zwłaszcza wtedy, gdy z racji dużej uroczystości macie do przyrządzenia jeszcze inne smakołyki. Sernik jest już w piecu? W tym czasie zdążycie przygotować, chociażby sałatkę.

Czy wiesz, że?

Specjał przypominający sernik był podawany olimpijczykom w starożytnej Grecji.

Dla urozmaicenia:

Kokos i czekolada to zgrany duet, więc do sernika kokosowego możecie dodać ciemną polewę.