Sernik z budyniem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

113 osób wydrukowało

Pobierz pdf

86 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 kilogram

0.5 szklanki

6 sztuk

0.75 szklanki

3 opakowania

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię rozpuścić i odstawić do przestygnięcia.

Krok 2

Białka oddzielić od żółtek. Żółtka i pozostałe składniki zmiksować. Ubić białka, dodać do masy i delikatnie wymieszać.

Krok 3

Masę wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 45-60 minut w 180 stopniach.

Krok 4

Po ostudzeniu, we wgłębienie sernika wylać lekko przestudzony budyń (przygotowany według przepisu na opakowaniu, z dodatkiem cukru). Wierzch posypać orzechami i całość wsadzić do lodówki.

Krok 5

Najlepiej jest sernik zrobić rano. Zostawić go na dobre kilka godzin do przestygnięcia, aby pod wieczór przygotować budyń i wylać go na wierzch. Po nocy w lodówce, na drugi dzień mamy pyszny sernik.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej