Sernik z budyniem

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

4

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

113 osób wydrukowało

Pobierz pdf

86 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 kilogram

3 opakowania

0.5 szklanki

6 sztuk

0.75 szklanki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię rozpuścić i odstawić do przestygnięcia.

Krok 2

Białka oddzielić od żółtek. Żółtka i pozostałe składniki zmiksować. Ubić białka, dodać do masy i delikatnie wymieszać.

Krok 3

Masę wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 45-60 minut w 180 stopniach.

Krok 4

Po ostudzeniu, we wgłębienie sernika wylać lekko przestudzony budyń (przygotowany według przepisu na opakowaniu, z dodatkiem cukru). Wierzch posypać orzechami i całość wsadzić do lodówki.

Krok 5

Najlepiej jest sernik zrobić rano. Zostawić go na dobre kilka godzin do przestygnięcia, aby pod wieczór przygotować budyń i wylać go na wierzch. Po nocy w lodówce, na drugi dzień mamy pyszny sernik.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej