• Logowanie
  • Rejestracja
  • Pobierz e-book
  • Książka kulinarna
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Przepisy influencerów
    • Dania i przekąski
      Dania główneDomowe przetworyDania mączneJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizzePrzystawkiSałatki
      SosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupy
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Składniki
      OwoceWarzywaGrzybyMięsoRybyOwoce morzaJajkaNabiałMakaronKaszaRyż
      BakalieCzekolada
    • WEGE
      Dania wegańskieDania wegetariańskie
    • Diety
      Bez dodatku soli Bez laktozyDieta 1200 kaloriiDieta 1500 kaloriiDieta 2000 kaloriiDieta obniżająca cholesterol 1500 kcalDieta obniżająca cholesterol 2000 kcalZdrowe obiady
    • Okazje
      GrillHalloweenImprezaKarnawałPiknikSylwesterTłusty CzwartekUroczysta kolacjaWalentynkiWielkanocWigilia i Święta
    • Posiłek
      ŚniadaniePrzekąskiObiadKolacjaDania do pracy
    • Na skróty
      Prosty przepisPrzepisy FITSzybkie przepisyTanie daniaPrzepisy z 3 składnikówPrzepisy z 4 składnikówPrzepisy z 5 składnikówInstagram
    • Popularne
      Ulubione daniaUlubione ciastaOstatnio dodane
    • Kuchnie świata
      Kuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia Bliskiego WschoduKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia gruzińskaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia koreańska
      Kuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalnaKuchnia polska Kuchnia Północnej AfrykiKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Sposób przygotowania
      BlendowanieDuszenieGotowanieGotowanie na parzeGrillowaniePieczenieSmażenie
  • CO MASZ W LODÓWCE?
  • BlogBlog
    • Magazyn
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Społeczność
  • Newsletter
Podobne
do tego przepisu
Sernik z brzoskwiniami
Sernik z brzoskwiniami
Sernik czekoladowy
Sernik czekoladowy
Sernik bezglutenowy
Sernik bezglutenowy
Sernik Królewski
Sernik Królewski
Mięsa i sosy ›Sałatki na Święta ›Ciasta i ciasteczka ›Sylwester ›
  • Przepisy.pl
  • Ciasta
  • Serniki
  • Sernik na kruchym spodzie

Sernik na kruchym spodzie

Autor: MojeCiasto
Sernik na kruchym spodzie
  • 60 minut60
  • Łatwe
  • 1 osoba1
  • 60 minut
  • 180 °C
  • Przelicznik miar i wag
184
Oceń przepis jako pierwszy
830
7
WYDRUKUJ
2151 osób wydrukowało
ZAPISZ PDF
3872 osoby zapisały
dla tego przepisu możesz zamówić składniki z dostawą do domu
Zamów składniki
Steruj gestem
Steruj głosem
Notatki
Składniki
Wybierz składniki i dodaj je do listy zakupów
    ciasto
  • mąka
    300 g
  • cukier puder
    1 łyżka
  • Kostka do pieczenia Kasia
    100 g
  • żółtka
    2 szt.
  • śmietana
    3 łyżki
  • masa serowa
  • ser twarogowy
    1 kg
  • Kostka do pieczenia Kasia
    150 g
  • jajka
    6 szt.
  • cukier puder
    200 g
  • olejek cytrynowy
    1 łyżeczka
  • budyń śmietankowy
    2 łyżki
  • cukier waniliowy
    1 opak.
  • DODAJ DO LISTY ZAKUPÓW
    Moja lista zakupów >
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
    Przygotowanie
  • Sernik na kruchym spodzie – krok 1
    Krok 1
    Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Z mąki, cukru pudru, Kasi, żółtek i śmietany zagnieść ciasto rozwałkować i ułożyć w średniej wielkości, wysmarowanej Kasią i wysypanej bułką tartą w formie. Podpiec około 10 minut i zostawić w formie. Kasię, cukier puder, cukier waniliowy utrzeć.
  • Sernik na kruchym spodzie – krok 2
    Krok 2
    Oddzielić żółtka od białek. Do masy Kasiowej dodawać żółtka cały czas ucierając aż masa będzie jednolita.
  • Sernik na kruchym spodzie – krok 3
    Krok 3
    Do masy dodać ser, połączyć.
  • Sernik na kruchym spodzie – krok 4
    Krok 4
    Na końcu dodać ubitą pianę z białek i budyń, wszystko delikatnie wymieszać.
  • Sernik na kruchym spodzie – krok 5
    Krok 5
    Przygotowaną masę serową wylać na podpieczony placek, wyrównać. Piec w temp. 180 stopni przez godzinę.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
Tagi
dania z piekarnikaciasta na świętaciasta na WielkanocŚmietanaWIELKANOCSERNIKISernik pieczonyCIASTA NA WIELKANOCCiasta imieninowe i urodzinowebez mięsaserniki-boże-narodzenieulubione ciastaFRISCOwegeSerniki na Boże NarodzenieDanie wegetariańskieSernikMoje CiastoModna Kasia
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemKostka do pieczenia KasiaREKLAMAKostka do pieczenia KasiaZobacz wszystkie
REKLAMA
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemKostka do pieczenia KasiaREKLAMAKostka do pieczenia KasiaZobacz wszystkie
REKLAMA
Komentarze (7)
avatar
Janina KoczorowskaOdpowiedz23.06.2018
teraz mam składniki będę piekla
avatar
Barbara GmurzyńskaOdpowiedz12.12.2017
Napewno upieke pozdrawiam
avatar
Henryk KozerskiOdpowiedz1.11.2017
Podobny do mojego
Adela WacławczykOdpowiedz24.09.2016
ale doskonale to nie wygląda.....
Eva KruszynkaOdpowiedz31.08.2016
Ale bym sobie zjadła prawdziwego domowego serniczka ☺
inka mrukowskaOdpowiedz31.07.2016
jest pyszny
Barbara RamatowskaOdpowiedz22.03.2016
Przepis na zakwas do Żurka Jak zrobić dobry żurek
Wszystkie komentarze
Zobacz również
Sztufada, czyli pieczone cudo z wołowiny oraz niespodziewana podróż na daleki wschód.
Sztufada, czyli pieczone cudo z wołowiny oraz niespodziewana podróż na daleki wschód.
Co zrobić, żeby sernik nie opadł?
Co zrobić, żeby sernik nie opadł?
13 sernikowych hitów
13 sernikowych hitów
16 sposobów na pyszny sernik
16 sposobów na pyszny sernik
Sernik na kruchym spodzie
avatar

Na pyszny sernik składają się dwa istotne elementy – kruchy spód oraz odpowiednio przyrządzona masa serowa. Dzięki nim otrzymasz ciasto, które z pewnością zadowoli podniebienia smakoszy słodyczy. Spód placka będzie złocisty, jeśli do masy wykorzystasz jedynie żółtka. Utrzyj je dokładnie z kostką do pieczenia. Puszystość zapewni kilka łyżek kwaśnej śmietany. Ciasto dobrze się rozwałkuje, jeśli po zagnieceniu na chwilę wstawisz je do lodówki. Komponując masę serową, sięgnij po biały twaróg, który należy starannie zmielić. Zastąpić go możesz specjalnym serem do sernika lub serkami homogenizowanymi. Spójną konsystencję całości zapewni budyń o neutralnym smaku (np. waniliowy lub śmietankowy). Dla urozmaicenia dodaj do masy suszone owoce (rodzynki, morele czy figi), a także pokruszone orzechy włoskie. Nadmiar słodyczy doskonale zrównoważy odrobina olejku cytrynowego. Sernik na kruchym spodzie podawaj dobrze schłodzony. Udekoruj go polewą czekoladową lub słodką kruszonką. Wypróbuj także wariantu z kolorową galaretką owocową, którą przyozdobisz wierzch ciasta. Życzymy smacznego!

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Potwierdzam, że mam ukończone 16.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl.
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Unilever Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa.

2. Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych Unilever:  unilever.privacy@unilever.com

3. Twoje dane osobowe, tj. imię nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, ogólne dane geolokalizacyjne o miejscowości, z której łączysz się z Internetem są przetwarzane zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w celach marketingowych. Cele marketingowe, w zależności od zakresu zgód, które udzielasz, obejmować mogą działania z zakresu marketingu bezpośredniego (przekazywanie Ci treści marketingowych, w tym newsletterów i ofert, zgodnych z Twoimi preferencjami oraz zarządzanie nimi w tym zakresie, zaproszeń do akcji promocyjnych, loterii i konkursów dostępnymi dla miejscowości, w której przebywasz), analizowanie Twoich preferencji, aktywności i zainteresowań w celu dopasowania i umożliwienia otrzymywania potencjalnie interesujących Cię treści i ofert (profilowanie), zarządzanie przez Unilever Polska sp. z o.o. potencjalnymi możliwościami marketingowymi i sprzedażowymi oraz realizację związanych z tym procedur wewnętrznych, a także w celu związanym z przeprowadzeniem konkursu, promocji lub loterii, tj. w celu przyjmowania zgłoszeń uczestników, ustalenia prawa danego uczestnika do uzyskania nagrody, wydania nagrody, rozpatrzenia ewentualnych reklamacji oraz wykonania niezbędnych obowiązków prawnych ciążących na organizatorze w związku z organizacją akcji.

4. Twoje dane osobowe przetwarzane są na podstawie Twojej zgody oraz prawnie uzasadnionego interesu Unilever, tj. art. 6 ust. 1 pkt. a) i f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – dalej RODO oraz przepisów powszechnie obowiązujących,

5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne (w zależności od zakresu udzielonych przez Ciebie zgód) do uczestniczenia w działaniach marketingowych i promocyjnych oraz otrzymywania treści marketingowych (w tym newsletterów i ofert) z Unilever Polska sp. z o.o.

6. Przysługuje Ci:
a) prawo dostępu do podanych danych osobowych,
b) prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania podanych danych osobowych,
c) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania podanych danych osobowych,
d) prawo żądania przenoszenia podanych danych osobowych,
e) prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie, co pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem ich przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem wg RODO,
f) oświadczenia o powyższym uczestnik może złożyć w formie pisemnej na adres:  unilever.privacy@unilever.com
g) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego do ochrony danych osobowych, w sytuacji gdy uznasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane z naruszeniem przepisów,

7. Odbiorcami Twoich danych osobowych są: podmioty z grupy kapitałowej Unilever, mające prawnie uzasadniony interes w przetwarzaniu danych osobowych w ramach grupy kapitałowej dla wewnętrznych celów administracyjnych, upoważnieni pracownicy administratora i podmioty w przetwarzające dane osobowe w imieniu administratora danych osobowych, którymi mogą być dostawcy usług informatycznych, agencje marketingowe, organizatorzy akcji marketingowych i promocyjnych, loterii i konkursów oraz podmioty świadczące usługi kurierskie i pocztowe.

8. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych, jednak nie dłużej niż przez 2 lata, licząc od Twojej ostatniej aktywności jako zalogowany użytkownik w aplikacji przepisy.pl lub na stronie przepisy.pl lub otwarcia przez Ciebie newslettera przepisy.pl . Dane osobowe będą usuwane również w sytuacji, gdy osoba, które dane dotyczą zwróci się o ich usunięcie lub wycofa udzieloną zgodę lub po uzyskaniu informacji, że przechowywane dane są nieaktualne lub niedokładne. Dane uzyskane przy okazji akcji promocyjnych, konkursów i loterii mogą być przechowywane do czasu wygaśnięcia ewentualnych roszczeń, zaś dane osobowe laureatów będą przechowywane w okresie przewidzianym dla celów sprawozdawczości wymaganej przepisami prawa, w szczególności sprawozdawczości podatkowej.

9. Administrator oraz podmioty przetwarzające dane zobowiązują się zapewnić odpowiednie środki ochrony Twoich danych zgodnie z instrukcjami i politykami grupy Unilever oraz obowiązującymi przepisami prawa. W przypadku, gdy przetwarzanie obejmowało będzie przesyłanie danych poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego, będzie ono odbywało się z wykorzystaniem standardowych klauzul umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską, w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony danych wymaganego przepisami prawa.

10. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o tym jak wykorzystujemy Twoje dane osobowe zapoznaj się z naszą  Polityką Prywatności oraz  Polityką Plików Cookie.

Dziękujemy!

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

184
Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy
KnorrKasiaHellmann'sRama
Algida
Lipton
Cartedor
KontaktRegulaminPolityka prywatnościPolityka plików cookieMapa witryny
Właśnie ktoś wyświetla ten przepis:
Kaszotto z kurczakiem, grzybami leśnymi i zielonym groszkiem
  • 30 minut
  • Łatwe
  • 4 osoby