Sernik z brzoskwiniami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sernik z brzoskwiniami

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

120

709 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1547 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2410 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 szklanki

1 szklanka

2 sztuki

120 gramów

3 łyżki

2 łyżki

masa serowa:

1 kilogram

1 szklanka

120 gramów

1 opakowanie

6 sztuk

1 opakowanie

0.5 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do przesianej mąki dodaj cukier, jajka, masło, kakao i proszek do pieczenia - zagnieć ciasto.

Sernik z brzoskwiniami - Krok 1

Krok 2

Gotowe ciasto zawiń w folie i schłodź. Brzoskwinie wyjmij z puszki i pokrój w półksiężyce.

Sernik z brzoskwiniami - Krok 2

Krok 3

Białka z 5 jajek ubij ze szczyptą soli i połową cukru na sztywną pianę.

Sernik z brzoskwiniami - Krok 3

Krok 4

Masło z pozostałym cukrem utrzyj, dodaj cukier wanilinowy. Dodaj całe jajko, a następnie powoli partiami ser. Gdy masa będzie puszysta dodaj budyń, ubite białka, proszek do pieczenia i delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką, tak aby piana nie opadła.

Sernik z brzoskwiniami - Krok 4

Krok 5

Formę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto rozwałkuj i wyłóż na dno. Następnie wylej masę serową i układaj na niej segmenty brzoskwiń.

Sernik z brzoskwiniami - Krok 5

Krok 6

Sernik wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. C i piecz przez 45 min.

Sernik z brzoskwiniami - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sernik z brzoskwiniamiSernik z brzoskwiniami

Sernik z brzoskwiniami to połączenie delikatnego twarogu z orzeźwiającym smakiem owoców. Deser ten, znany od wielu lat, wciąż zdobywa coraz większą grupę zwolenników. Cieszy się popularnością nie tylko podczas wyjątkowych uroczystości, ale także na co dzień. Jeśli szukacie pomysłu na pyszne domowe ciasto – skorzystajcie z naszego przepisu na sernik z dodatkiem brzoskwiń, który z pewnością zaspokoi kulinarne oczekiwania nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Dla kogo?

Dla każdego – bez wyjątku! Sernik lubią wszyscy, natomiast jego wersja brzoskwiniowa skradnie serca zwolenników owocowych smaków.

Na jaką okazję?

Sernik z brzoskwiniami na cieście ucieranym sprawdzi się zawsze. Przepis na to ciasto warto mieć pod ręką, planując domowe przyjęcie, czy przygotowując porcję słodkości na weekendowy relaks z rodziną.

Czy wiesz, że?

Brzoskwinie, a konkretnie ich pestki, są surowcem służącym do produkcji wysokiej jakości oleju, służącego do masażu. Cechuje się rzadką konsystencją oraz delikatnym migdałowym zapachem.

Dla urozmaicenia:

Sernik brzoskwiniowy doskonale smakuje z odrobiną bitej śmietany, nałożoną na ciasto bezpośrednio przed podaniem.