Sernik bez sera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernik bez sera

Autor: Magdalena Kasprzak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7 sztuk

3 opakowania

1 opakowanie

3 opakowania

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka ubić z gęstymi jogurtami (można użyć jogurtu typu greckiego). Dodać budynie i pól szklanki oleju.

Krok 2

Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Następnie połączyć z masą jogurtową. Blachę wyłożyć biszkoptami i zalać masą. Piec jakieś 45-50 min w temp. ok.180 stopni C.

Krok 3

W zależności od upodobań można udekorować ciasto od góry np. roztopioną czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej