Sernik bez sera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernik bez sera

Autor: Magdalena Kasprzak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7 sztuk

3 opakowania

1 opakowanie

3 opakowania

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka ubić z gęstymi jogurtami (można użyć jogurtu typu greckiego). Dodać budynie i pól szklanki oleju.

Krok 2

Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Następnie połączyć z masą jogurtową. Blachę wyłożyć biszkoptami i zalać masą. Piec jakieś 45-50 min w temp. ok.180 stopni C.

Krok 3

W zależności od upodobań można udekorować ciasto od góry np. roztopioną czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej