
Składniki
7 sztuk
3 opakowania
1 opakowanie
3 opakowania
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka ubić z gęstymi jogurtami (można użyć jogurtu typu greckiego). Dodać budynie i pól szklanki oleju.
Krok 2
Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Następnie połączyć z masą jogurtową. Blachę wyłożyć biszkoptami i zalać masą. Piec jakieś 45-50 min w temp. ok.180 stopni C.
Krok 3
W zależności od upodobań można udekorować ciasto od góry np. roztopioną czekoladą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej