Sernik bez sera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernik bez sera

Autor: Magdalena Kasprzak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 opakowania

7 sztuk

3 opakowania

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka ubić z gęstymi jogurtami (można użyć jogurtu typu greckiego). Dodać budynie i pól szklanki oleju.

Krok 2

Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Następnie połączyć z masą jogurtową. Blachę wyłożyć biszkoptami i zalać masą. Piec jakieś 45-50 min w temp. ok.180 stopni C.

Krok 3

W zależności od upodobań można udekorować ciasto od góry np. roztopioną czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernik bez sera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.

Czytaj więcej

Soczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.

Czytaj więcej