
Składniki
7 sztuk
3 opakowania
1 opakowanie
3 opakowania
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka ubić z gęstymi jogurtami (można użyć jogurtu typu greckiego). Dodać budynie i pól szklanki oleju.
Krok 2
Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Następnie połączyć z masą jogurtową. Blachę wyłożyć biszkoptami i zalać masą. Piec jakieś 45-50 min w temp. ok.180 stopni C.
Krok 3
W zależności od upodobań można udekorować ciasto od góry np. roztopioną czekoladą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej