Sernik wielkanocny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernik wielkanocny

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

3

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

70 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

3 sztuki

3 sztuki

2 łyżki

250 gramów

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciastka rozdrobnić blenderem na piasek i wymieszać z roztopionym masłem. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia , a masę ciasteczkową wcisnąć w dno. Wsadzić na kwadrans do zamrażarki.

Krok 2

Ser zmiksować z 300 g cukru, jajkami, żółtkami, mąką, budyniem, aromatem i 200 g kwaśnej śmietany. Nie miksować długo, tylko do połączenia się składników. Masę serową wylać na schłodzony ciasteczkowy spód. Wyrównać. Sernik przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170° na około 90 minut (środek musi sie ściąć).

Krok 3

Resztę kwaśnej śmietany - 250 g - wymieszać z 3 łyżkami cukru i 3 łyżkami soku z cytryny. Przestudzony sernik posmarować polewą z kwaśnej śmietany, równo na całej powierzchni. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin (najlepiej przez całą noc).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik wielkanocny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik wielkanocny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik wielkanocny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik wielkanocny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik wielkanocny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik wielkanocny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik wielkanocny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernik wielkanocny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej