• Logowanie
  • Rejestracja
  • Pobierz e-book
  • Książka kulinarna
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Przepisy influencerów
    • Dania i przekąski
      Dania główneDomowe przetworyDania mączneJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizzePrzystawkiSałatki
      SosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupy
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Składniki
      OwoceWarzywaGrzybyMięsoRybyOwoce morzaJajkaNabiałMakaronKaszaRyż
      BakalieCzekolada
    • WEGE
      Dania wegańskieDania wegetariańskie
    • Diety
      Bez dodatku soli Bez laktozyDieta 1200 kaloriiDieta 1500 kaloriiDieta 2000 kaloriiDieta obniżająca cholesterol 1500 kcalDieta obniżająca cholesterol 2000 kcalZdrowe obiady
    • Okazje
      GrillHalloweenImprezaKarnawałPiknikSylwesterTłusty CzwartekUroczysta kolacjaWalentynkiWielkanocWigilia i Święta
    • Posiłek
      ŚniadaniePrzekąskiObiadKolacjaDania do pracy
    • Na skróty
      Prosty przepisPrzepisy FITSzybkie przepisyTanie daniaPrzepisy z 3 składnikówPrzepisy z 4 składnikówPrzepisy z 5 składnikówInstagram
    • Popularne
      Ulubione daniaUlubione ciastaOstatnio dodane
    • Kuchnie świata
      Kuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia Bliskiego WschoduKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia gruzińskaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia koreańska
      Kuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalnaKuchnia polska Kuchnia Północnej AfrykiKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Sposób przygotowania
      BlendowanieDuszenieGotowanieGotowanie na parzeGrillowaniePieczenieSmażenie
  • CO MASZ W LODÓWCE?
  • BlogBlog
    • Magazyn
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Społeczność
  • Newsletter
Podobne
do tego przepisu
Sernik bezglutenowy
Sernik bezglutenowy
Sernik ze śliwkami i kruszonką
Sernik ze śliwkami i kruszonką
Sernik Zebra
Sernik Zebra
Sernik z masą kajmakową
Sernik z masą kajmakową
Mięsa i sosy ›Sałatki na Święta ›Ciasta i ciasteczka ›Sylwester ›
  • Przepisy.pl
  • Ciasta
  • Serniki
  • Serniki pieczone
  • Sernik kokosowy

Sernik kokosowy

Autor: MojeCiasto
Sernik kokosowy
  • 90 minut90
  • Średnie
  • 10 osób10
  • 60 minut
  • 165 °C
  • tortownica 24 cm
  • Przelicznik miar i wag
219
Oceń przepis jako pierwszy
863
2
WYDRUKUJ
2446 osób wydrukowało
ZAPISZ PDF
5570 osób zapisało
dla tego przepisu możesz zamówić składniki z dostawą do domu
Zamów składniki
Steruj gestem
Steruj głosem
Notatki
Składniki
Wybierz składniki i dodaj je do listy zakupów
    spód
  • ciastka oreo
    250 g
  • wiórki kokosowe
    100 g
  • Kostka do pieczenia Kasia
    100 g
  • masa serowa
  • tłusty twaróg (ser trzykrotnie zmielony)
    800 g
  • śmietana kremówka
    200 ml
  • biała czekolada
    100 g
  • Kostka do pieczenia Kasia
    100 g
  • mąka ziemniaczana
    80 g
  • wiórki kokosowe
    150 g
  • cukier puder
    150 g
  • mleko kokosowe
    400 ml
  • jajka
    4 szt.
  • wierzch sernika
  • wiórki kokosowe
    50 g
  • czekolada deserowa
    200 g
  • olej
    2 łyżki
  • DODAJ DO LISTY ZAKUPÓW
    Moja lista zakupów >
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
    Przygotowanie
  • Sernik kokosowy – krok 1
    Krok 1
    Wszystkie składniki do spodu wrzucamy do malaksera i miksujemy na jednolitą masę. Całość wykładamy do tortownicy wyłożonej wcześniej pergaminem. Formujemy równy spód i kilka minut chłodzimy w lodówce.
  • Sernik kokosowy – krok 2
    Krok 2
    Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do miksera przekładamy wszystkie składniki masy serowej (oprócz roztopionej białej czekolady). Miksujemy na średnich obrotach do momentu, aż masa będzie jednolita i gładka. Na koniec dodajemy przestudzoną czekoladę i miksujemy. Masę serową wylewamy na ciasteczkowy spód.
  • Sernik kokosowy – krok 3
    Krok 3
    Tortownicę z ciastem wstawiamy do brytfanny napełnionej do połowy wodą i pieczemy w temperaturze 160-165 °C przez około 50-60 minut, aż wierzch sernika będzie ścięty. Wystudzony sernik chłodzimy przez kilka godzin w lodówce.
  • Sernik kokosowy – krok 4
    Krok 4
    Czekoladę roztapiamy w gorącej kąpieli i dodajemy olej. Wystudzoną czekoladą polewamy sernik i posypujemy wiórkami kokosowymi.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
Tagi
ciasta na WielkanocŚmietanaciastoSERNIKISernik pieczonyCIASTA NA WIELKANOCCIASTA NA KARNAWAŁbez mięsaulubione ciastaINSTAGRAMFRISCOwegeDanie wegetariańskieSernikSłodki karnawał
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemKostka do pieczenia KasiaREKLAMAKostka do pieczenia KasiaZobacz wszystkie
REKLAMA
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemKostka do pieczenia KasiaREKLAMAKostka do pieczenia KasiaZobacz wszystkie
REKLAMA
Komentarze (2)
avatar
Anna EwertowskaOdpowiedz14.03.2018
Smietana kremowka to moze byc z kartonika?
avatar
Katarzyna StankiewiczOdpowiedz7.01.2018
Bardzo dobry szybko się go robi ja piekła normalne bez kąpieli wodnej. Polecam!
Wszystkie komentarze
Zobacz również
16 sposobów na pyszny sernik
16 sposobów na pyszny sernik
13 sernikowych hitów
13 sernikowych hitów
Sernikowa lista przebojów, czyli 10 smakowitych serników
Sernikowa lista przebojów, czyli 10 smakowitych serników
Co zrobić, żeby sernik nie opadł?
Co zrobić, żeby sernik nie opadł?
Sernik kokosowy
avatar

Sernik kokosowy z polewą czekoladową to puszysty wypiek, który łączy w sobie smak słodkiego sera z egzotyczną nutą. Jego przygotowanie jest nieco czasochłonne, jednak finalny efekt w pełni wynagradza wysiłek włożony w pieczenie. Na spód przygotowany z kakaowych markiz i wiórków kokosowych wylej masę serową. Utrzyj dokładnie wszystkie składniki – pamiętając, że powinny mieć temperaturę pokojową. Wybierz tłusty twaróg, co najmniej dwukrotnie zmielony, dodaj pozostałe składniki, w tym gęste mleczko kokosowe, a na koniec wymieszaj wszystko z roztopioną (ale nie gorącą) białą czekoladą i upiecz w kąpieli wodnej. Ta technika polega na włożeniu tortownicy do blaszki napełnionej wodą i sprawia, że sernik nie opada, nie pęka i pozostaje delikatny. Możesz obłożyć formę folią aluminiową, jeśli obawiasz się, że przecieknie. Gotowy sernik przestudź i polej gęstą czekoladą, najlepiej gorzką lub deserową, by zrównoważyć słodki smak kokosowego sernika. Podawaj udekorowany listkami mięty. Życzymy samych udanych wypieków.

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Potwierdzam, że mam ukończone 16.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl.
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Unilever Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa.

2. Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych Unilever:  unilever.privacy@unilever.com

3. Twoje dane osobowe, tj. imię nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, ogólne dane geolokalizacyjne o miejscowości, z której łączysz się z Internetem są przetwarzane zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w celach marketingowych. Cele marketingowe, w zależności od zakresu zgód, które udzielasz, obejmować mogą działania z zakresu marketingu bezpośredniego (przekazywanie Ci treści marketingowych, w tym newsletterów i ofert, zgodnych z Twoimi preferencjami oraz zarządzanie nimi w tym zakresie, zaproszeń do akcji promocyjnych, loterii i konkursów dostępnymi dla miejscowości, w której przebywasz), analizowanie Twoich preferencji, aktywności i zainteresowań w celu dopasowania i umożliwienia otrzymywania potencjalnie interesujących Cię treści i ofert (profilowanie), zarządzanie przez Unilever Polska sp. z o.o. potencjalnymi możliwościami marketingowymi i sprzedażowymi oraz realizację związanych z tym procedur wewnętrznych, a także w celu związanym z przeprowadzeniem konkursu, promocji lub loterii, tj. w celu przyjmowania zgłoszeń uczestników, ustalenia prawa danego uczestnika do uzyskania nagrody, wydania nagrody, rozpatrzenia ewentualnych reklamacji oraz wykonania niezbędnych obowiązków prawnych ciążących na organizatorze w związku z organizacją akcji.

4. Twoje dane osobowe przetwarzane są na podstawie Twojej zgody oraz prawnie uzasadnionego interesu Unilever, tj. art. 6 ust. 1 pkt. a) i f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – dalej RODO oraz przepisów powszechnie obowiązujących,

5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne (w zależności od zakresu udzielonych przez Ciebie zgód) do uczestniczenia w działaniach marketingowych i promocyjnych oraz otrzymywania treści marketingowych (w tym newsletterów i ofert) z Unilever Polska sp. z o.o.

6. Przysługuje Ci:
a) prawo dostępu do podanych danych osobowych,
b) prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania podanych danych osobowych,
c) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania podanych danych osobowych,
d) prawo żądania przenoszenia podanych danych osobowych,
e) prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie, co pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem ich przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem wg RODO,
f) oświadczenia o powyższym uczestnik może złożyć w formie pisemnej na adres:  unilever.privacy@unilever.com
g) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego do ochrony danych osobowych, w sytuacji gdy uznasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane z naruszeniem przepisów,

7. Odbiorcami Twoich danych osobowych są: podmioty z grupy kapitałowej Unilever, mające prawnie uzasadniony interes w przetwarzaniu danych osobowych w ramach grupy kapitałowej dla wewnętrznych celów administracyjnych, upoważnieni pracownicy administratora i podmioty w przetwarzające dane osobowe w imieniu administratora danych osobowych, którymi mogą być dostawcy usług informatycznych, agencje marketingowe, organizatorzy akcji marketingowych i promocyjnych, loterii i konkursów oraz podmioty świadczące usługi kurierskie i pocztowe.

8. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych, jednak nie dłużej niż przez 2 lata, licząc od Twojej ostatniej aktywności jako zalogowany użytkownik w aplikacji przepisy.pl lub na stronie przepisy.pl lub otwarcia przez Ciebie newslettera przepisy.pl . Dane osobowe będą usuwane również w sytuacji, gdy osoba, które dane dotyczą zwróci się o ich usunięcie lub wycofa udzieloną zgodę lub po uzyskaniu informacji, że przechowywane dane są nieaktualne lub niedokładne. Dane uzyskane przy okazji akcji promocyjnych, konkursów i loterii mogą być przechowywane do czasu wygaśnięcia ewentualnych roszczeń, zaś dane osobowe laureatów będą przechowywane w okresie przewidzianym dla celów sprawozdawczości wymaganej przepisami prawa, w szczególności sprawozdawczości podatkowej.

9. Administrator oraz podmioty przetwarzające dane zobowiązują się zapewnić odpowiednie środki ochrony Twoich danych zgodnie z instrukcjami i politykami grupy Unilever oraz obowiązującymi przepisami prawa. W przypadku, gdy przetwarzanie obejmowało będzie przesyłanie danych poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego, będzie ono odbywało się z wykorzystaniem standardowych klauzul umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską, w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony danych wymaganego przepisami prawa.

10. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o tym jak wykorzystujemy Twoje dane osobowe zapoznaj się z naszą  Polityką Prywatności oraz  Polityką Plików Cookie.

Dziękujemy!

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

219
Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy
KnorrKasiaHellmann'sRama
Algida
Lipton
Cartedor
KontaktRegulaminPolityka prywatnościPolityka plików cookieMapa witryny
Właśnie ktoś wyświetla ten przepis:
Kaszotto z kurczakiem, grzybami leśnymi i zielonym groszkiem
  • 30 minut
  • Łatwe
  • 4 osoby