• ZALOGUJ SIĘ
  • DODAJ PRZEPIS
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Dania i przekąski
      Dania głównePrzetworyDania mączneJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizzePrzystawkiSałatki
      SosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupy
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Składniki
      BakalieCzekoladaGrzybyJajkaKaszaMięsoNabiałOwoceRybyWarzywa
    • WEGE
      Dania wegańskieDania wegetariańskie
    • Diety
      Bez laktozyDieta 1200 kaloriiDieta 1500 kaloriiDieta 2000 kaloriiDieta obniżająca cholesterol 1500 kcalDieta obniżająca cholesterol 2000 kcalZdrowe obiady
    • Okazje
      GrillPiknikSylwesterWigilia i ŚwiętaWielkanocKarnawałTłusty CzwartekWalentynki
    • Posiłek
      Dania do pracyŚniadanieObiadKolacjaPrzekąski
    • Na skróty
      Prosty przepisSzybkie przepisyTanie daniaPrzepisy z 3 składnikówPrzepisy z 4 składnikówPrzepisy z 5 składnikówInstagram
    • Popularne
      Najpopularniejsze CiastaNajpopularniejsze DaniaOstatnio dodane
    • Kuchnie świata
      Kuchnia Bliskiego WschoduKuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia gruzińskaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia koreańska
      Kuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalnaKuchnia polska Kuchnia Północnej AfrykiKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Sposób przygotowania
      BlendowanieDuszenieGotowaniePieczenieSmażenie
  • Blog
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Społeczność
  • ZALOGUJ
  • POBIERZ
    E‐BOOK
  • MOJA KSIĄŻKA
    KULINARNA
Podobne
do tego przepisu
Sernik Zebra
Sernik Zebra
Sernik świąteczny
Sernik świąteczny
Sernik z masą kajmakową
Sernik z masą kajmakową
Sernik krakowski
Sernik krakowski
Kuchnie świata ›Tłusty czwartek ›Street food ›Naleśniki ›
Podoba Ci się ten przepis?  
Wyślij składniki do frisco.pl
  • Przepisy.pl
  • Ciasta
  • Serniki
  • Ciasto z rabarbarem i budyniem

Ciasto z rabarbarem i budyniem

Autor: MojeCiasto
Ciasto z rabarbarem i budyniem
  • 25 minut25
  • Łatwe
  • 1 osoba1
  • 60 minut
  • 180 °C
  • 22x28 cm
  • Przelicznik miar i wag
159
Oceń przepis jako pierwszy
698
3
WYDRUKUJ
2709 osób wydrukowało
ZAPISZ PDF
5038 osób zapisało
dla tego przepisu możesz zamówić składniki z dostawą do domu
Zamów składniki
Steruj gestem
Steruj głosem
Notatki
Składniki
  • Kostka do pieczenia Kasia
    1 opak.
  • mąka
    3 szklanki
  • cukier
    0,5 szklanek
  • cukier waniliowy
    2 łyżeczki
  • cynamon
    0,5 łyżeczek
  • masa:
  • Kostka do pieczenia Kasia
    100 g
  • cytryna
    1 szt.
  • cukier puder
    1 szklanka
  • twaróg sernikowy
    600 g
  • budyń waniliowy
    1 opak.
  • jajka
    3 szt.
  • rabarbar
    500 g
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
    Przygotowanie
  • Ciasto z rabarbarem i budyniem – krok 1
    Krok 1
    Kasię rozpuść w rondelku i przestudź. W misce wymieszaj mąkę z cukrem, cukrem wanilinowym, cynamonem i rozpuszczoną Kasią, tak by powstała kruszonka.
  • Ciasto z rabarbarem i budyniem – krok 2
    Krok 2
    3/4 kruszonki przełóż na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach 22x28 cm i lekko dociśnij. Wstaw do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piecz około 15 minut.
  • Ciasto z rabarbarem i budyniem – krok 3
    Krok 3
    Rabarbar umyj, osusz i potnij na 5 centymetrowe kawałki. Cytrynę sparz, osusz, zetrzyj z niej skórkę i wyciśnij sok.
  • Ciasto z rabarbarem i budyniem – krok 4
    Krok 4
    Kasię utrzyj z cukrem pudrem i skórką z cytryny. Dodaj jajka, twaróg, sok z cytryny i budyń w proszku, wymieszaj.
  • Ciasto z rabarbarem i budyniem – krok 5
    Krok 5
    Masę serową wyłóż na podpieczony kruchy spód i równo rozprowadź.
  • Ciasto z rabarbarem i budyniem – krok 6
    Krok 6
    Na masie ułóż kawałki rabarbaru i posyp pozostałą kruszonką. Wstaw ponownie do piekarnika i piecz około 45 minut.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
Tagi
SERNIKISernik pieczonyCIASTA Z RABARBAREMNAJPOPULARNIEJSZE-CIASTASernik
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemKostka do pieczenia KasiaREKLAMAKostka do pieczenia KasiaZobacz wszystkie
REKLAMA
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemKostka do pieczenia KasiaREKLAMAKostka do pieczenia KasiaZobacz wszystkie
REKLAMA
Komentarze (3)
Anna GrzelkaOdpowiedz14.07.2018
A jaki to jest twaróg sernikowy? Czy może być taki z wiaderka?
avatar
Agnieszka WójcikOdpowiedz17.09.2017
Ciasto naprawdę rewelacyjne
avatar
Zofia LewandowskaOdpowiedz16.05.2017
pychotka mniam
Wszystkie komentarze
Zobacz również
Idealne ciasto drożdżowe
Idealne ciasto drożdżowe
Jak zrobić idealne ciasto na pizzę?
Jak zrobić idealne ciasto na pizzę?
Idealne ciasto na pizzę. Na co warto zwrócić uwagę.
Idealne ciasto na pizzę. Na co warto zwrócić uwagę.
Ciasto studenckie – słodka inauguracja roku akademickiego
Ciasto studenckie – słodka inauguracja roku akademickiego
avatar

Ciasto z rabarbarem i budyniem

Połącz dwa różne ciasta w jeden pyszny deser, a wszystko dzięki przepisowi na placek serowo-rabarbarowy. Składa się on z rozpływającej się w ustach warstwy sernikowej oraz kawałków rabarbaru z kruszonką. Przygotowanie placka rozpocznij od wymieszania mikserem składników na kruche ciasto: roztopionej kostki do pieczenia, mąki, cukru oraz cynamonu. Powstałą w ten sposób masą wylep dno prostokątnej blaszki i podpiecz w nagrzanym piekarniku. Rabarbar umyj, obierz i pokrój na nieduże kawałki. Sparz cytrynę, po czym zetrzyj z niej skórkę na tarce o drobnych oczkach, i wyciśnij sok. Utrzyj kostkę do pieczenia z cukrem pudrem, jajkami, twarogiem sernikowym oraz cytryną. Do masy serowej dodaj także budyń waniliowy, który wzbogaci jej smak i nada odpowiednią konsystencję. Następnie wyłóż ją na podpieczony wcześniej spód i równomiernie rozprowadź. Kawałki rabarbaru umieść na wierzchu, a całość posyp pozostałą kruszonką. Upieczone ciasto powinno być lekko złociste. Sprawdź, jak wspaniale smakuje placek serowo-rabarbarowy.

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Potwierdzam, że mam ukończone 16.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl.
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Unilever Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa.

2. Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych Unilever:  unilever.privacy@unilever.com

3. Twoje dane osobowe, tj. imię nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, ogólne dane geolokalizacyjne o miejscowości, z której łączysz się z Internetem są przetwarzane zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w celach marketingowych. Cele marketingowe, w zależności od zakresu zgód, które udzielasz, obejmować mogą działania z zakresu marketingu bezpośredniego (przekazywanie Ci treści marketingowych, w tym newsletterów i ofert, zgodnych z Twoimi preferencjami oraz zarządzanie nimi w tym zakresie, zaproszeń do akcji promocyjnych, loterii i konkursów dostępnymi dla miejscowości, w której przebywasz), analizowanie Twoich preferencji, aktywności i zainteresowań w celu dopasowania i umożliwienia otrzymywania potencjalnie interesujących Cię treści i ofert (profilowanie), zarządzanie przez Unilever Polska sp. z o.o. potencjalnymi możliwościami marketingowymi i sprzedażowymi oraz realizację związanych z tym procedur wewnętrznych, a także w celu związanym z przeprowadzeniem konkursu, promocji lub loterii, tj. w celu przyjmowania zgłoszeń uczestników, ustalenia prawa danego uczestnika do uzyskania nagrody, wydania nagrody, rozpatrzenia ewentualnych reklamacji oraz wykonania niezbędnych obowiązków prawnych ciążących na organizatorze w związku z organizacją akcji.

4. Twoje dane osobowe przetwarzane są na podstawie Twojej zgody oraz prawnie uzasadnionego interesu Unilever, tj. art. 6 ust. 1 pkt. a) i f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – dalej RODO oraz przepisów powszechnie obowiązujących,

5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne (w zależności od zakresu udzielonych przez Ciebie zgód) do uczestniczenia w działaniach marketingowych i promocyjnych oraz otrzymywania treści marketingowych (w tym newsletterów i ofert) z Unilever Polska sp. z o.o.

6. Przysługuje Ci:
a) prawo dostępu do podanych danych osobowych,
b) prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania podanych danych osobowych,
c) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania podanych danych osobowych,
d) prawo żądania przenoszenia podanych danych osobowych,
e) prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie, co pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem ich przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem wg RODO,
f) oświadczenia o powyższym uczestnik może złożyć w formie pisemnej na adres:  unilever.privacy@unilever.com
g) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego do ochrony danych osobowych, w sytuacji gdy uznasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane z naruszeniem przepisów,

7. Odbiorcami Twoich danych osobowych są: podmioty z grupy kapitałowej Unilever, mające prawnie uzasadniony interes w przetwarzaniu danych osobowych w ramach grupy kapitałowej dla wewnętrznych celów administracyjnych, upoważnieni pracownicy administratora i podmioty w przetwarzające dane osobowe w imieniu administratora danych osobowych, którymi mogą być dostawcy usług informatycznych, agencje marketingowe, organizatorzy akcji marketingowych i promocyjnych, loterii i konkursów oraz podmioty świadczące usługi kurierskie i pocztowe.

8. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych. Dane osobowe będą kiedy osoba, które dane dotyczą zwróci się o ich usunięcie lub wycofa udzieloną zgodę lub po uzyskaniu informacji, że przechowywane dane są nieaktualne lub niedokładne. Dane uzyskane przy okazji akcji promocyjnych, konkursów i loterii mogą być przechowywane do czasu wygaśnięcia ewentualnych roszczeń, zaś dane osobowe laureatów będą przechowywane w okresie przewidzianym dla celów sprawozdawczości wymaganej przepisami prawa, w szczególności sprawozdawczości podatkowej.

9. Administrator oraz podmioty przetwarzające dane zobowiązują się zapewnić odpowiednie środki ochrony Twoich danych zgodnie z instrukcjami i politykami grupy Unilever oraz obowiązującymi przepisami prawa. W przypadku, gdy przetwarzanie obejmowało będzie przesyłanie danych poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego, będzie ono odbywało się z wykorzystaniem standardowych klauzul umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską, w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony danych wymaganego przepisami prawa.

10. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o tym jak wykorzystujemy Twoje dane osobowe zapoznaj się z naszą  Polityką Prywatności oraz  Polityką Plików Cookie.

Dziękujemy!

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

159
Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy
Portal PRZEPISY.PL sponsorowany jest przez:
KnorrHellman'sRamaKasia
Lipton
Big Milk
Cartedor
Formularz kontaktowyRegulaminPolityka prywatnościPolityka plików cookieMapa witryny