
Składniki
2 szklanki
1 opakowanie
0.5 szklanki
32 sztuki
12 sztuk
4 listków
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Galaretkę rozpuść w gorącej wodzie, przestudź i połącz z jogurtem.

Krok 2
Połowę truskawek pokrój w plasterki lub w kosteczkę. Drugą połowę zmiksuje w blenderze na mus.

Krok 3
Tężejący jogurt wymieszaj z truskawkami i przelej do salaterki. Wstaw do lodówki.

Krok 4
Gotowy serniczek polej musem truskawkowym. Udekoruj listkami świeżej mięty i podawaj z biszkoptami.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: witaminy C, fosforu, wapnia, , witaminy B2, witaminy B12.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Deser jogurtowy z musem truskawkowym
Zgadzasz się, że najlepszy podwieczorek to ten na słodko? Pokażemy Ci, jak w łatwy sposób przyrządzić smakowity deser. Serniczek na zimno z truskawkami i biszkopcikami, udekorowany listkami świeżej mięty, znakomicie orzeźwi i będzie niezwykle przyjemną częścią codziennego jadłospisu.
Dla kogo? Podwieczorek przygotowany z myślą o miłośnikach słodkości, którzy szukają alternatywy dla tych gotowych. Truskawkowy sernik na zimno, na bazie jogurtu naturalnego, bez wątpienia przypadnie do gustu nie tylko najmłodszym w rodzinie.
Na zdrowie! Wzmacnia naturalną odporność organizmu oraz dba o poprawną pracę układu krążenia – mowa oczywiście o niezastąpionej witaminie C. Co ciekawe, truskawki posiadają jej więcej niż cytryny czy grejpfruty. Decydując się na jedną porcję sernika na zimno z truskawkami, dostarczymy sobie 52, 4 mg czyli aż 65,5% naszego dziennego zapotrzebowania na tę witaminę!
Czy wiesz, że? Świeża mięta będzie stanowić atrakcyjny element dekoracyjny, ale jednocześnie nieco przełamie smak sernika, wprowadzając nutę orzeźwienia.