Sernik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernik

Autor: Irenka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 szklanki

0.5 opakowania

7 sztuk

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

ciasto Utrzeć margarynę z cukrem dodaćj jajkao ocet i mąkę z proszkiem do pieczenia ciasto wyłożyć na blachę

Krok 2

Ser 2 jajka i żółtka utrzeć z cukrem do masy dodać zmielony ser i wymieszać dodać budyń wymieszać olej wymieszać na koniec wlać mleko będzie bardzo rzadkie ale takie ma być wlać ser na ciasto i piec około 50 min w temp 180

Krok 3

piana ubić z 1/2 cukru pudru nałożyć na ciasto i piec 20 min

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej