
Składniki
1 szklanka
2 szklanki
0.5 opakowania
7 sztuk
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
ciasto Utrzeć margarynę z cukrem dodaćj jajkao ocet i mąkę z proszkiem do pieczenia ciasto wyłożyć na blachę
Krok 2
Ser 2 jajka i żółtka utrzeć z cukrem do masy dodać zmielony ser i wymieszać dodać budyń wymieszać olej wymieszać na koniec wlać mleko będzie bardzo rzadkie ale takie ma być wlać ser na ciasto i piec około 50 min w temp 180
Krok 3
piana ubić z 1/2 cukru pudru nałożyć na ciasto i piec 20 min
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej