
Składniki
1 opakowanie
2 szklanki
1 sztuka
0.5 szklanki
2 szklanki
1 szklanka
4 gramy
2 sztuki
1 kilogram
1 łyżka
100 gramów
100 gramów
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto: 2 szkl. mąki, 3 jajka (1 całe i 2 zółtka białko oddzieić), 10dag cukru pudru oraz margaryny 1 łyżka smalcu wszystko wsypać do miski i miksować aż się zagniecie ciasto
Krok 2
SER: 1kg sera 2 jajka,4 żółtka 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy 2 szkl. mleka 1/2 szklanki oleju zapach SER jajko utrzeć z cukrem i połączyć ze wszystkimi składnikami. Wylać na ciasto i piec 45 minut.
Krok 3
Rosa : 6 białek 1 szkl. cukru pudru 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder i mąkę. Pianę wylać na sernik i piec jeszcze około 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej