Sernik z rosą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernik z rosą

Autor: Beata

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 szklanki

1 sztuka

0.5 szklanki

2 szklanki

1 szklanka

4 gramy

2 sztuki

1 kilogram

1 łyżka

100 gramów

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: 2 szkl. mąki, 3 jajka (1 całe i 2 zółtka białko oddzieić), 10dag cukru pudru oraz margaryny 1 łyżka smalcu wszystko wsypać do miski i miksować aż się zagniecie ciasto

Krok 2

SER: 1kg sera 2 jajka,4 żółtka 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy 2 szkl. mleka 1/2 szklanki oleju zapach SER jajko utrzeć z cukrem i połączyć ze wszystkimi składnikami. Wylać na ciasto i piec 45 minut.

Krok 3

Rosa : 6 białek 1 szkl. cukru pudru 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder i mąkę. Pianę wylać na sernik i piec jeszcze około 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej