Sernik z rosą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernik z rosą

Autor: Beata

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 szklanki

1 sztuka

0.5 szklanki

2 szklanki

1 szklanka

4 gramy

2 sztuki

1 kilogram

1 łyżka

100 gramów

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: 2 szkl. mąki, 3 jajka (1 całe i 2 zółtka białko oddzieić), 10dag cukru pudru oraz margaryny 1 łyżka smalcu wszystko wsypać do miski i miksować aż się zagniecie ciasto

Krok 2

SER: 1kg sera 2 jajka,4 żółtka 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy 2 szkl. mleka 1/2 szklanki oleju zapach SER jajko utrzeć z cukrem i połączyć ze wszystkimi składnikami. Wylać na ciasto i piec 45 minut.

Krok 3

Rosa : 6 białek 1 szkl. cukru pudru 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder i mąkę. Pianę wylać na sernik i piec jeszcze około 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernik z rosą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej