Sernik gotowany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernik gotowany

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

100 gramów

5 sztuk

2 opakowania

80 mililitrów

1 łyżka

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W szklance dokładnie wymieszaj mleko z budyniem. Blachę wyłóż pergaminem i ułóż warstwę herbatników.

Sernik gotowany  - Krok 1

Krok 2

W dużym garnku z grubym dnem rozpuść masło wraz z cukrem pudrem i esencją waniliową.

Sernik gotowany  - Krok 2

Krok 3

Następnie dodaj zmielony twaróg oraz jajka. Całość energicznie mieszając podgrzewaj na wolnym ogniu przez ok. 5 min. Pamiętaj aby nie zagotować.

Sernik gotowany  - Krok 3

Krok 4

Po tym czasie dodaj rozpuszczony w mleku budyń i podgrzej do zgęstnienia ciągle mieszając. Odstaw na chwilę do ostygnięcia.

Sernik gotowany  - Krok 4

Krok 5

Połowę masy wylej na herbatniki i równomiernie rozprowadź szpatułką po całej blasze. Ułóż kolejną warstwę herbatników i nałóż pozostałą część masy. Całość przykryj kolejną warstwą herbatników. Odstaw w chłodne miejsce na ok. 6h aż ciasto stężeje.

Sernik gotowany  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz czekoladę i owoce możesz wierzch ciasta polać np. polewą z mlecznej czekolady i udekorować truskawkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik gotowany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik gotowany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik gotowany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik gotowany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik gotowany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik gotowany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik gotowany  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernik gotowany  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.

Czytaj więcej

Soczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.

Czytaj więcej