Sernik ze śmietany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernik ze śmietany

Autor: renia3616

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 szklanka

400 gramów

3 opakowania

4 sztuki

2 łyżeczki

1 szklanka

4 sztuki

null

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę połączyć z posiekaną margaryną. Następnie dodać żółtka, cukier puder i proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto. 1/4 masy włożyć do zamrażalnika na ok 60 min. Resztą wylepić formę.

Krok 2

Śmietany ubić z cukrem, dodać budynie połączone z mlekiem. Białka ubić na sztywno a następnie dodać do śmietany. Delikatnie wymieszać. Masę wylać na spód a na wierzch zetrzeć wcześniej zamrożoną część ciasta.

Krok 3

Piec 25 min w temperaturze 200 C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik ze śmietany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik ze śmietany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik ze śmietany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik ze śmietany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik ze śmietany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik ze śmietany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik ze śmietany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernik ze śmietany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej