Sernik ze śmietany

Autor: renia3616

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

4 sztuki

1 szklanka

3 opakowania

2 łyżeczki

null

1 szklanka

400 gramów

2 opakowania

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę połączyć z posiekaną margaryną. Następnie dodać żółtka, cukier puder i proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto. 1/4 masy włożyć do zamrażalnika na ok 60 min. Resztą wylepić formę.

Krok 2

Śmietany ubić z cukrem, dodać budynie połączone z mlekiem. Białka ubić na sztywno a następnie dodać do śmietany. Delikatnie wymieszać. Masę wylać na spód a na wierzch zetrzeć wcześniej zamrożoną część ciasta.

Krok 3

Piec 25 min w temperaturze 200 C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik ze śmietany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik ze śmietany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik ze śmietany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik ze śmietany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik ze śmietany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik ze śmietany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik ze śmietany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zupa koperkowa
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej