
Składniki
3 szklanki
1 szklanka
400 gramów
3 opakowania
4 sztuki
2 łyżeczki
1 szklanka
4 sztuki
null
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę połączyć z posiekaną margaryną. Następnie dodać żółtka, cukier puder i proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto. 1/4 masy włożyć do zamrażalnika na ok 60 min. Resztą wylepić formę.
Krok 2
Śmietany ubić z cukrem, dodać budynie połączone z mlekiem. Białka ubić na sztywno a następnie dodać do śmietany. Delikatnie wymieszać. Masę wylać na spód a na wierzch zetrzeć wcześniej zamrożoną część ciasta.
Krok 3
Piec 25 min w temperaturze 200 C.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej