Sernik z mleczną czekoladą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernik z mleczną czekoladą

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

500 mililitrów

4 łyżki

2 sztuki

200 gramów

1 szklanka

5 sztuk

200 gramów

1 szklanka

1 kilogram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ser miksować około 7 minut. W osobnym naczyniu wymieszać kakao z mlekiem w proszku a także cukier puder. Następnie dodać to wszystko do masy serowej i również zmiksować tak, by uzyskać jednolitą masę. W trakcie miksowania dodać jeszcze śmietanę. W dalszym ciągu dodawać osobno po jednym jajku i miksować tylko po to by składniki mogły się dokładnie wymieszać. Na końcu dodać jeszcze roztopioną i ostudzoną czekoladę mleczną. Tak powstałą masę wlać do prostokątnej formy i piec przez 50 min aż do momentu zastygnięcia sernika. Pozostawić ciasto przez 15 min w otwartym piekarniku a po wystudzeniu wstawić do lodówki. Wierzch udekorować bitą śmietaną ubitą z cukrem pudrem, rozkruszonymi herbatnikami i orzechami, najlepiej przed samym podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z mleczną czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z mleczną czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z mleczną czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z mleczną czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z mleczną czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z mleczną czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z mleczną czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernik z mleczną czekoladą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej