Sernik z mleczną czekoladą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernik z mleczną czekoladą

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

500 mililitrów

4 łyżki

2 sztuki

200 gramów

1 szklanka

5 sztuk

200 gramów

1 szklanka

1 kilogram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ser miksować około 7 minut. W osobnym naczyniu wymieszać kakao z mlekiem w proszku a także cukier puder. Następnie dodać to wszystko do masy serowej i również zmiksować tak, by uzyskać jednolitą masę. W trakcie miksowania dodać jeszcze śmietanę. W dalszym ciągu dodawać osobno po jednym jajku i miksować tylko po to by składniki mogły się dokładnie wymieszać. Na końcu dodać jeszcze roztopioną i ostudzoną czekoladę mleczną. Tak powstałą masę wlać do prostokątnej formy i piec przez 50 min aż do momentu zastygnięcia sernika. Pozostawić ciasto przez 15 min w otwartym piekarniku a po wystudzeniu wstawić do lodówki. Wierzch udekorować bitą śmietaną ubitą z cukrem pudrem, rozkruszonymi herbatnikami i orzechami, najlepiej przed samym podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z mleczną czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z mleczną czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z mleczną czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z mleczną czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z mleczną czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z mleczną czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z mleczną czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Jajka benedyktyńskie
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej