Sernik z mleczną czekoladą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernik z mleczną czekoladą

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

500 mililitrów

4 łyżki

2 sztuki

200 gramów

1 szklanka

5 sztuk

200 gramów

1 szklanka

1 kilogram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ser miksować około 7 minut. W osobnym naczyniu wymieszać kakao z mlekiem w proszku a także cukier puder. Następnie dodać to wszystko do masy serowej i również zmiksować tak, by uzyskać jednolitą masę. W trakcie miksowania dodać jeszcze śmietanę. W dalszym ciągu dodawać osobno po jednym jajku i miksować tylko po to by składniki mogły się dokładnie wymieszać. Na końcu dodać jeszcze roztopioną i ostudzoną czekoladę mleczną. Tak powstałą masę wlać do prostokątnej formy i piec przez 50 min aż do momentu zastygnięcia sernika. Pozostawić ciasto przez 15 min w otwartym piekarniku a po wystudzeniu wstawić do lodówki. Wierzch udekorować bitą śmietaną ubitą z cukrem pudrem, rozkruszonymi herbatnikami i orzechami, najlepiej przed samym podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z mleczną czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z mleczną czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z mleczną czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z mleczną czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z mleczną czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z mleczną czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z mleczną czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernik z mleczną czekoladą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Szyszki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej