PRZEPISY.PL
Pasztet z wątróbki drobiowej - autor: przepisy.pl

Pasztet z wątróbki drobiowej

  • 30
  • 4
  • Łatwe
  • 0
66
osób dodało do Mniamlisty
66
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • margaryna2 łyżki
  • gałązki pietruszki2 szt
  • liść laurowy do dekoracji
  • Krok 1

    Rozgrzej na patelni 1 łyżkę margaryny i smaż pokrojoną cebulę wraz z czosnkiem, aż będą miękkie.
  • Krok 2

    Pokrój wątróbkę w grube kawałki, dodaj na patelnię i smaż przez 5 minut.
  • Krok 3

    Dodaj posiekaną pietruszkę, Przyprawę Uniwersalną Knorr Delikat, brandy i duś przez kolejne 2 minuty.
  • Krok 4

    Przełóż wszystko z patelni do blendera i zmiksuj na gładką masę, po czym łyżką przełóż do osobnych naczyń.
  • Krok 5

    Roztop drugą łyżkę margaryny i polej ostrożnie powierzchnie każdego pasztetu.
  • Krok 6

    Udekoruj pasztety liściem laurowym i zielonym pieprzem, po czym schłodź w lodówce. Podawaj z grzankami.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

182
osoby dodały do Mniamlisty
60''
8
Średnie
145
osób dodało do Mniamlisty
90''
8
Łatwe
82
osoby dodały do Mniamlisty
90''
6
Średnie
125
osób dodało do Mniamlisty
90''
8
Średnie