Składniki
40 dekagramów
40 dekagramów
50 dekagramów
50 gramów
2 sztuki
3 sztuki
3 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkówkę i pierś pokrój, ugotuj.
Krok 2
Dodaj pokrojoną wątrobę, grzyby, pokrojoną cebulę i gotuj, aż wszystko będzie miękkie.
Krok 3
Bułki namocz i wraz z ugotowanym mięsem, grzybami i cebulą przemiel.
Krok 4
Dodaj jajka, przyprawę Knorr, dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Włóż do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piecz około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pasztet mieszany
Do przyrządzania pasztetu przeważnie wykorzystuje się mięso mieszane, np. cielęce z boczkiem, drobiem i wątróbką, mięso wieprzowe lub królicze. Bardzo dobrze komponuje się ze sobą także pierś z indyka, wieprzowina oraz wątróbka. W skład masy pasztetu wchodzą także grzyby, które nadają całości smaku i barwy. Mięso przeznaczone na pasztet dusi się albo gotuje. Warto wykorzystać do tego celu szybkowar, który pozwala na skrócenie czasu ogrzewania mięsa. Do duszenia i gotowania dodaje się warzywa takie, jak pietruszka, cebula oraz seler i przyprawy takie, jak sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie. Po zmieleniu, masę przypraw majerankiem, gałką muszkatołową oraz mielonym pieprzem. Gdy przygotowujesz pasztet z drobiu i cielęciny dodaj pieprzu białego, gdy z pozostałych mięs – czarnego. Dla wzbogacenia smaku możesz dodać również kieliszek koniaku oraz suszone owoce żurawiny.