
Składniki
1 kilogram
null
null
0.6 szklanki
1 sztuka
null
null
150 gramów
1 sztuka
250 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Wystudź, obierz i pokrój w plastry.
Krok 2
Jajko i śmietanę wymieszaj z czosnkiem oraz przyprawami.
Krok 3
Do naczynia żaroodpornego włóż połowę ziemniaków, dopraw przyprawami, połóż plastry pasztetu drobiowego i posyp serem. Następną warstwą znów będą ziemniaki, kiełbasa i starty żółty ser. Wierzch zalej sosem i posyp serem.
Krok 4
Zapiekaj przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej