
Składniki
1 kilogram
null
null
0.6 szklanki
1 sztuka
null
null
150 gramów
1 sztuka
250 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Wystudź, obierz i pokrój w plastry.
Krok 2
Jajko i śmietanę wymieszaj z czosnkiem oraz przyprawami.
Krok 3
Do naczynia żaroodpornego włóż połowę ziemniaków, dopraw przyprawami, połóż plastry pasztetu drobiowego i posyp serem. Następną warstwą znów będą ziemniaki, kiełbasa i starty żółty ser. Wierzch zalej sosem i posyp serem.
Krok 4
Zapiekaj przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej