Zapiekanka z pasztetem i ziemniakami - przepis | Przepisy.pl pixel

Zapiekanka z ziemniaków i pasztetu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

null

null

0.6 szklanki

1 sztuka

null

null

150 gramów

1 sztuka

250 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Wystudź, obierz i pokrój w plastry.

Krok 2

Jajko i śmietanę wymieszaj z czosnkiem oraz przyprawami.

Krok 3

Do naczynia żaroodpornego włóż połowę ziemniaków, dopraw przyprawami, połóż plastry pasztetu drobiowego i posyp serem. Następną warstwą znów będą ziemniaki, kiełbasa i starty żółty ser. Wierzch zalej sosem i posyp serem.

Krok 4

Zapiekaj przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z ziemniaków i pasztetu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z ziemniaków i pasztetu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z ziemniaków i pasztetu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z ziemniaków i pasztetu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z ziemniaków i pasztetu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z ziemniaków i pasztetu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z ziemniaków i pasztetu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z ziemniaków i pasztetu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej