Sernik biszkoptowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernik biszkoptowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżeczki

1 łyżka

200 mililitrów

2 łyżki

2 łyżeczki

2 sztuki

0.5 szklanki

26 sztuk

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawę rozpuść w 0.5 szklanki gorącej wody. Nasącz nią lekko 16 biszkoptów. Wyłóż dno tortownicy o średnicy 20 cm i wstaw do lodówki.

Krok 2

Mascarpone wymieszaj ze śmietanką, cukrem i aromatem śmietankowym.

Krok 3

Białą czekoladę roztop w kąpieli wodnej. Zmiksuj z masą serową.

Krok 4

Żelatynę rozpuść w 4 łyżkach gorącej wody, wlej do masy czekoladowo-serowej i ponownie zmiksuj.

Krok 5

Pozostałe biszkopty pokrój na 3 części. Nasącz w reszcie kawy. Wraz z orzechami nerkowca(kilka odłóż) dodaj do masy i delikatnie wymieszaj.

Krok 6

Masę serową wyłóż na schłodzony biszkoptowy spód. Wierzch ciasta udekoruj startą czekoladą i orzechami nerkowca.

Krok 7

Ciasto wstaw na 2 godziny do lodówki. Wyjmij 10 minut przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik biszkoptowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej