
Składniki
3 łyżeczki
1 łyżka
200 mililitrów
2 łyżki
2 łyżeczki
2 sztuki
0.5 szklanki
26 sztuk
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kawę rozpuść w 0.5 szklanki gorącej wody. Nasącz nią lekko 16 biszkoptów. Wyłóż dno tortownicy o średnicy 20 cm i wstaw do lodówki.
Krok 2
Mascarpone wymieszaj ze śmietanką, cukrem i aromatem śmietankowym.
Krok 3
Białą czekoladę roztop w kąpieli wodnej. Zmiksuj z masą serową.
Krok 4
Żelatynę rozpuść w 4 łyżkach gorącej wody, wlej do masy czekoladowo-serowej i ponownie zmiksuj.
Krok 5
Pozostałe biszkopty pokrój na 3 części. Nasącz w reszcie kawy. Wraz z orzechami nerkowca(kilka odłóż) dodaj do masy i delikatnie wymieszaj.
Krok 6
Masę serową wyłóż na schłodzony biszkoptowy spód. Wierzch ciasta udekoruj startą czekoladą i orzechami nerkowca.
Krok 7
Ciasto wstaw na 2 godziny do lodówki. Wyjmij 10 minut przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej