Sernik na zimno na serkach homogenizowanych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernik na zimno na serkach homogenizowanych

Autor: joanna dereszowska

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder, krótko ubijając. Stopniowo dodawać sere cały czas miksując. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, lekko przestudzić i wlać do masy serowej miksując na najwyższych obrotach. Na herbatniki wylać masę. Galaretki rozpuść w 0,5 l (2x szkl. 250 ml) - każdą oddzielnie. Jedną z nich nalać na masę i wstawić do lodówki do stężenia. Po ok. godz. wyjąć i wlać drugą galaretkę. Wstawić do lodówki do stężenia. Trzecią galaretkę wstawić do lodówki, aż się trochę siądzie. Później zmiksować galaretkę tak, aby kawałki był dość duże. Jak już będzie dobra to włożyć na ciasto galaretkę i rozprowadzić ją po nim. Na koniec wstawić do lodówki. W ten sposób wyjdzie nam coś takiego, ale można też zrobić sernik w tradycyjny sposób bez udziwnień :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik na zimno na serkach homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik na zimno na serkach homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik na zimno na serkach homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik na zimno na serkach homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik na zimno na serkach homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik na zimno na serkach homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik na zimno na serkach homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernik na zimno na serkach homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej