Sernik na zimno na serkach homogenizowanych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernik na zimno na serkach homogenizowanych

Autor: joanna dereszowska

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder, krótko ubijając. Stopniowo dodawać sere cały czas miksując. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, lekko przestudzić i wlać do masy serowej miksując na najwyższych obrotach. Na herbatniki wylać masę. Galaretki rozpuść w 0,5 l (2x szkl. 250 ml) - każdą oddzielnie. Jedną z nich nalać na masę i wstawić do lodówki do stężenia. Po ok. godz. wyjąć i wlać drugą galaretkę. Wstawić do lodówki do stężenia. Trzecią galaretkę wstawić do lodówki, aż się trochę siądzie. Później zmiksować galaretkę tak, aby kawałki był dość duże. Jak już będzie dobra to włożyć na ciasto galaretkę i rozprowadzić ją po nim. Na koniec wstawić do lodówki. W ten sposób wyjdzie nam coś takiego, ale można też zrobić sernik w tradycyjny sposób bez udziwnień :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik na zimno na serkach homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik na zimno na serkach homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik na zimno na serkach homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik na zimno na serkach homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik na zimno na serkach homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik na zimno na serkach homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik na zimno na serkach homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernik na zimno na serkach homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej