Sernik na zimno na serkach homogenizowanych
łatwe
40 osób zapisało

Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder, krótko ubijając. Stopniowo dodawać sere cały czas miksując. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, lekko przestudzić i wlać do masy serowej miksując na najwyższych obrotach. Na herbatniki wylać masę. Galaretki rozpuść w 0,5 l (2x szkl. 250 ml) - każdą oddzielnie. Jedną z nich nalać na masę i wstawić do lodówki do stężenia. Po ok. godz. wyjąć i wlać drugą galaretkę. Wstawić do lodówki do stężenia. Trzecią galaretkę wstawić do lodówki, aż się trochę siądzie. Później zmiksować galaretkę tak, aby kawałki był dość duże. Jak już będzie dobra to włożyć na ciasto galaretkę i rozprowadzić ją po nim. Na koniec wstawić do lodówki. W ten sposób wyjdzie nam coś takiego, ale można też zrobić sernik w tradycyjny sposób bez udziwnień :)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej