Sernik na zimno na serkach homogenizowanych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernik na zimno na serkach homogenizowanych

Autor: joanna dereszowska

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder, krótko ubijając. Stopniowo dodawać sere cały czas miksując. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, lekko przestudzić i wlać do masy serowej miksując na najwyższych obrotach. Na herbatniki wylać masę. Galaretki rozpuść w 0,5 l (2x szkl. 250 ml) - każdą oddzielnie. Jedną z nich nalać na masę i wstawić do lodówki do stężenia. Po ok. godz. wyjąć i wlać drugą galaretkę. Wstawić do lodówki do stężenia. Trzecią galaretkę wstawić do lodówki, aż się trochę siądzie. Później zmiksować galaretkę tak, aby kawałki był dość duże. Jak już będzie dobra to włożyć na ciasto galaretkę i rozprowadzić ją po nim. Na koniec wstawić do lodówki. W ten sposób wyjdzie nam coś takiego, ale można też zrobić sernik w tradycyjny sposób bez udziwnień :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik na zimno na serkach homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik na zimno na serkach homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik na zimno na serkach homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik na zimno na serkach homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik na zimno na serkach homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik na zimno na serkach homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik na zimno na serkach homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernik na zimno na serkach homogenizowanych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej