Lukier cytrynowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lukier cytrynowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

35

230 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

388 osób wydrukowało

Pobierz pdf

540 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukier puder przesiej przez sito aby nie miał żadnych grudek.

Lukier cytrynowy - Krok 1

Krok 2

W miseczce wymieszaj wodę i sok z cytryny.

Lukier cytrynowy - Krok 2

Krok 3

Dodawaj partiami cukier puder i ucieraj tak długo, aż masa będzie gładka i lśniąca.

Lukier cytrynowy - Krok 3

Krok 4

Lukier powinien być dość gęsty i lekko transparentny. Gęstość można regulować dodając albo kilka kropli wody, albo trochę cukru pudru.

Lukier cytrynowy - Krok 4

Krok 5

Tak przygotowanym lukrem polej wystudzone ciasto. Możesz je dodatkowo posypać skórką pomarańczową lub płatkami migdałowymi. Odstaw do zastygnięcia.

Lukier cytrynowy - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lukier cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lukier cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lukier cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lukier cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lukier cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lukier cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lukier cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lukier cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej