Lukier cytrynowy

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

35

222 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

383 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

533 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukier puder przesiej przez sito aby nie miał żadnych grudek.

Lukier cytrynowy - Krok 1

Krok 2

W miseczce wymieszaj wodę i sok z cytryny.

Lukier cytrynowy - Krok 2

Krok 3

Dodawaj partiami cukier puder i ucieraj tak długo, aż masa będzie gładka i lśniąca.

Lukier cytrynowy - Krok 3

Krok 4

Lukier powinien być dość gęsty i lekko transparentny. Gęstość można regulować dodając albo kilka kropli wody, albo trochę cukru pudru.

Lukier cytrynowy - Krok 4

Krok 5

Tak przygotowanym lukrem polej wystudzone ciasto. Możesz je dodatkowo posypać skórką pomarańczową lub płatkami migdałowymi. Odstaw do zastygnięcia.

Lukier cytrynowy - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lukier cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lukier cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lukier cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lukier cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lukier cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lukier cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lukier cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tort leśny mech
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej