
Składniki
1 szklanka
1 szklanka
0.5 łyżeczki
1 szklanka
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę porządnie wymieszaj z cynamonem, sodą, imbirem, solą oraz goździkami.
Krok 2
W osobnym naczyniu zmieszaj jajka, melasę, olej oraz cukier i dodaj do tego poprzednią mieszankę.
Krok 3
Wlej szklankę wrzącej wody. Jeszcze raz solidnie wymieszaj.
Krok 4
Formę o wielkości około 20x30cm posmaruj tłuszczem oraz posyp mąką. Przełóż do niej ciasto i piecz je w temperaturze około 175 stopni przez nie dłużej niż pół godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej