Maślany piernik z kawałkami czekolady przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Maślany piernik z kawałkami czekolady

Autor: Honorata Kielczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

300 mililitrów

200 gramów

50 gramów

50 gramów

30 gramów

20 gramów

10 gramów

100 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę kroimy na mniejsze części. Mąkę, cukier, miód, przyprawę do piernika oraz cynamon mieszamy ze sobą. Dodajemy jaja

Krok 2

Mieszamy. Dodajemy maślankę. Miksujemy. Dodajemy pokruszoną czekoladę. Mieszamy.

Krok 3

Formę keksową wykładamy papierem do pieczenia. Do formy przelewamy ciasto. Pieczemy przez około 50 minut w 180 stopniach. Studzimy. Wystudzone ciasto polewamy rozpuszczoną na parze czekoladą gorzką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Maślany piernik z kawałkami czekolady  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Maślany piernik z kawałkami czekolady  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Maślany piernik z kawałkami czekolady  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Maślany piernik z kawałkami czekolady  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Maślany piernik z kawałkami czekolady  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Maślany piernik z kawałkami czekolady  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Maślany piernik z kawałkami czekolady  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Maślany piernik z kawałkami czekolady  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej