Maślany piernik z kawałkami czekolady przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Maślany piernik z kawałkami czekolady

Autor: Honorata Kielczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

350 gramów

300 mililitrów

200 gramów

50 gramów

50 gramów

30 gramów

20 gramów

10 gramów

100 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę kroimy na mniejsze części. Mąkę, cukier, miód, przyprawę do piernika oraz cynamon mieszamy ze sobą. Dodajemy jaja

Krok 2

Mieszamy. Dodajemy maślankę. Miksujemy. Dodajemy pokruszoną czekoladę. Mieszamy.

Krok 3

Formę keksową wykładamy papierem do pieczenia. Do formy przelewamy ciasto. Pieczemy przez około 50 minut w 180 stopniach. Studzimy. Wystudzone ciasto polewamy rozpuszczoną na parze czekoladą gorzką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Maślany piernik z kawałkami czekolady  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Maślany piernik z kawałkami czekolady  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Maślany piernik z kawałkami czekolady  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Maślany piernik z kawałkami czekolady  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Maślany piernik z kawałkami czekolady  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Maślany piernik z kawałkami czekolady  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Maślany piernik z kawałkami czekolady  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Maślany piernik z kawałkami czekolady  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wrap z kurczakiem i mango
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej