Składniki
350 gramów
300 mililitrów
200 gramów
50 gramów
50 gramów
30 gramów
20 gramów
10 gramów
100 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czekoladę kroimy na mniejsze części. Mąkę, cukier, miód, przyprawę do piernika oraz cynamon mieszamy ze sobą. Dodajemy jaja
Krok 2
Mieszamy. Dodajemy maślankę. Miksujemy. Dodajemy pokruszoną czekoladę. Mieszamy.
Krok 3
Formę keksową wykładamy papierem do pieczenia. Do formy przelewamy ciasto. Pieczemy przez około 50 minut w 180 stopniach. Studzimy. Wystudzone ciasto polewamy rozpuszczoną na parze czekoladą gorzką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej