Pierniczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierniczki

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżeczki

4 szklanki

2 łyżeczki

1 opakowanie

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do przesianej mąki wlac rozpuszczony gorący miód i łyżką wyrobic ciasto.

Krok 2

Dodac cukier,sodę,przyprawę do piernika a gdy masa lekko przestygnie dodac miękkie masło i jajka.

Krok 3

Następnie dokładnie wyrobic ciasto ręką,aż będzie gładkie.Gotowe rozwałkowac na posypanej mąką stolnicy,wykrawac foremkami świąteczne pierniczki.

Krok 4

Piec około 15min.w piekarniku nastawionym na 180st.

Krok 5

Można ozdobic posypką lub pisakami wedle uznania.Przechowywac w pudełkach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierniczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierniczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierniczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierniczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierniczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierniczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierniczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierniczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pierniczki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej