
Składniki
1 szklanka
3 sztuki
4 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżeczki
4 szklanki
2 łyżeczki
1 opakowanie
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do przesianej mąki wlac rozpuszczony gorący miód i łyżką wyrobic ciasto.
Krok 2
Dodac cukier,sodę,przyprawę do piernika a gdy masa lekko przestygnie dodac miękkie masło i jajka.
Krok 3
Następnie dokładnie wyrobic ciasto ręką,aż będzie gładkie.Gotowe rozwałkowac na posypanej mąką stolnicy,wykrawac foremkami świąteczne pierniczki.
Krok 4
Piec około 15min.w piekarniku nastawionym na 180st.
Krok 5
Można ozdobic posypką lub pisakami wedle uznania.Przechowywac w pudełkach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej