
Składniki
1 sztuka
2 szklanki
5 łyżek
4 łyżki
1 łyżeczka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce należy zagnieść 2 szkl. mąki pszennej, po 4 łyżki miodu i masła, jajko, przyprawę i łyżeczkę sody.
Krok 2
Ciasto należy rozwałkować oraz powycinać z niego serduszka etc.
Krok 3
Piec przez około 10 minut w 170 stopniach
Krok 4
Jeśli chcemy udekorować pierniczki możemy przełożyć je konfiturą lub lukrem albo polać białą czekoladą
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej