Pierniczki serduszka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierniczki serduszka

Autor: MalinowyKompot

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 szklanki

5 łyżek

4 łyżki

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce należy zagnieść 2 szkl. mąki pszennej, po 4 łyżki miodu i masła, jajko, przyprawę i łyżeczkę sody.

Krok 2

Ciasto należy rozwałkować oraz powycinać z niego serduszka etc.

Krok 3

Piec przez około 10 minut w 170 stopniach

Krok 4

Jeśli chcemy udekorować pierniczki możemy przełożyć je konfiturą lub lukrem albo polać białą czekoladą

1

Opinie o przepisie

  • Mariusz

    Mariusz , 23.12.2023

    Prosta, dobra baza na własne inspiracje i modyfikacje.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierniczki serduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierniczki serduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierniczki serduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierniczki serduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierniczki serduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierniczki serduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierniczki serduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierniczki serduszka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pierniczki korzenne
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej