
Składniki
1 sztuka
2 szklanki
5 łyżek
4 łyżki
1 łyżeczka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce należy zagnieść 2 szkl. mąki pszennej, po 4 łyżki miodu i masła, jajko, przyprawę i łyżeczkę sody.
Krok 2
Ciasto należy rozwałkować oraz powycinać z niego serduszka etc.
Krok 3
Piec przez około 10 minut w 170 stopniach
Krok 4
Jeśli chcemy udekorować pierniczki możemy przełożyć je konfiturą lub lukrem albo polać białą czekoladą
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej