Składniki
2 szklanki
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżeczka
5 łyżek
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce należy zagnieść 2 szkl. mąki pszennej, po 4 łyżki miodu i masła, jajko, przyprawę i łyżeczkę sody.
Krok 2
Ciasto należy rozwałkować oraz powycinać z niego serduszka etc.
Krok 3
Piec przez około 10 minut w 170 stopniach
Krok 4
Jeśli chcemy udekorować pierniczki możemy przełożyć je konfiturą lub lukrem albo polać białą czekoladą
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej