Pierniczki serduszka

Autor: MalinowyKompot

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżeczka

5 łyżek

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce należy zagnieść 2 szkl. mąki pszennej, po 4 łyżki miodu i masła, jajko, przyprawę i łyżeczkę sody.

Krok 2

Ciasto należy rozwałkować oraz powycinać z niego serduszka etc.

Krok 3

Piec przez około 10 minut w 170 stopniach

Krok 4

Jeśli chcemy udekorować pierniczki możemy przełożyć je konfiturą lub lukrem albo polać białą czekoladą

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierniczki serduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierniczki serduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierniczki serduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierniczki serduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierniczki serduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierniczki serduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierniczki serduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej