
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
1. Kolejno rozpuszczać galaretki w mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu. 2. 1 rozpuszczoną, wystudzoną galaretkę dodać do 1 serka i wymieszać na jednolitą masę. Wlać do tortownicy. Wstawić do lodówki i poczekać aż stężeje. Tak postępować z kolejnymi warstwami. Na serniku ułożyć owoce i zalać 2 galaretkami. Pozostawić w lodówce do stężenia. Pyszne i mało kaloryczne. Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej