
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
1. Kolejno rozpuszczać galaretki w mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu. 2. 1 rozpuszczoną, wystudzoną galaretkę dodać do 1 serka i wymieszać na jednolitą masę. Wlać do tortownicy. Wstawić do lodówki i poczekać aż stężeje. Tak postępować z kolejnymi warstwami. Na serniku ułożyć owoce i zalać 2 galaretkami. Pozostawić w lodówce do stężenia. Pyszne i mało kaloryczne. Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej