Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
1. Kolejno rozpuszczać galaretki w mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu. 2. 1 rozpuszczoną, wystudzoną galaretkę dodać do 1 serka i wymieszać na jednolitą masę. Wlać do tortownicy. Wstawić do lodówki i poczekać aż stężeje. Tak postępować z kolejnymi warstwami. Na serniku ułożyć owoce i zalać 2 galaretkami. Pozostawić w lodówce do stężenia. Pyszne i mało kaloryczne. Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej