SERNIK NA ZIMNO W PASKI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

SERNIK NA ZIMNO W PASKI

Autor: joanna dereszowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1. Kolejno rozpuszczać galaretki w mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu. 2. 1 rozpuszczoną, wystudzoną galaretkę dodać do 1 serka i wymieszać na jednolitą masę. Wlać do tortownicy. Wstawić do lodówki i poczekać aż stężeje. Tak postępować z kolejnymi warstwami. Na serniku ułożyć owoce i zalać 2 galaretkami. Pozostawić w lodówce do stężenia. Pyszne i mało kaloryczne. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SERNIK NA ZIMNO W PASKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SERNIK NA ZIMNO W PASKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SERNIK NA ZIMNO W PASKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SERNIK NA ZIMNO W PASKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SERNIK NA ZIMNO W PASKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SERNIK NA ZIMNO W PASKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SERNIK NA ZIMNO W PASKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • SERNIK NA ZIMNO W PASKI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej