
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
1. Kolejno rozpuszczać galaretki w mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu. 2. 1 rozpuszczoną, wystudzoną galaretkę dodać do 1 serka i wymieszać na jednolitą masę. Wlać do tortownicy. Wstawić do lodówki i poczekać aż stężeje. Tak postępować z kolejnymi warstwami. Na serniku ułożyć owoce i zalać 2 galaretkami. Pozostawić w lodówce do stężenia. Pyszne i mało kaloryczne. Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej