Tarta z porem i szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Tarta z porem i szparagami

z pomidorami suszonymi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

83 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

72 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 gramów

2 sztuki

5 sztuk

4 sztuki

125 gramów

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Formę do wypiekania tarty wysmaruj odrobiną margaryny. Resztę margaryny roztop na patelni i smaż na wolnym ogniu posiekany por, aż będzie miękki.

Krok 2

Obierz szparagi. Wymieszaj je z porem na patelni i suszonymi pomidorami. Połóż warzywa równomiernie w naczyniu do wypiekania tarty.

Krok 3

Ubij jajka wraz z Przyprawą w mini kostkach Smażona cebula Knorr i świeżo mielonym pieprzem, połącz z mlekiem i zalej warzywa.

Krok 4

Piecz tartę przez 30 minut w 180 °C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta z porem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta z porem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta z porem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta z porem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta z porem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta z porem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta z porem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Cukinia z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tarta z porem i szparagamiTarta z porem i szparagami

Tarta to francuskie danie przyrządzane na słodko lub słono, na spodzie z ciasta kruchego bądź francuskiego. Tę w wersji wytrawnej przygotowuje się z delikatnym jajecznym nadzieniem i dowolnymi dodatkami. Wypróbuj nasz przepis na tartę z porem i szparagami, czyli połączenie wyrazistych i delikatnych warzyw – upiecz ją bez ciasta, tak by przypominała puszysty omlet. Dodaj do niej także słodkie suszone pomidory, a uzyskasz niezwykle smaczną kompozycję. Zacznij od podsmażenia białej części pora, a kiedy będzie już miękki, dodaj do niego suszone pomidory i szparagi – najlepiej zielone, ponieważ są delikatniejsze. Nie gotuj ich wcześniej, zmiękną podczas pieczenia w zalewie jajecznej. Żeby ją przyrządzić, ubij jajka, a następnie dopraw je i wymieszaj z mlekiem. Tartę włóż do nagrzanego piekarnika i upiecz. Możesz przed końcem pieczenia posypać ją startym żółtym serem albo położyć na niej cienkie plastry parmezanu. Tartę z porem i szparagami serwuj ze świeżą zieloną sałatą skropioną sosem winegret. Smacznego!