Tajski makaron ostro-kwaśny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajski makaron ostro-kwaśny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

3 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

2 łyżki

250 gramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron. Po odcedzeniu skrop olejem sezamowym.

Krok 2

Szalotki i czosnek posiekaj.

Krok 3

W woku rozgrzej olej chilli, wrzuć czosnek, cebulki i pieczarki. Podsmaż.

Krok 4

Namoczone wcześniej chińskie grzyby posiekaj na drobne paski i dorzuć do woka.

Krok 5

Nastepnie wlej sok z limonki, sos sojowy i dosyp cukier. Zagotuj wszystko razem.

Krok 6

Dodaj makaron i wymieszaj. Podawaj posypane kolendrą i orzeszkami ziemnymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajski makaron ostro-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajski makaron ostro-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajski makaron ostro-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajski makaron ostro-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajski makaron ostro-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajski makaron ostro-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajski makaron ostro-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajski makaron ostro-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej