
Składniki
1 łyżeczka
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
3 łyżki
1 szklanka
1 łyżka
2 łyżki
250 gramów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron. Po odcedzeniu skrop olejem sezamowym.
Krok 2
Szalotki i czosnek posiekaj.
Krok 3
W woku rozgrzej olej chilli, wrzuć czosnek, cebulki i pieczarki. Podsmaż.
Krok 4
Namoczone wcześniej chińskie grzyby posiekaj na drobne paski i dorzuć do woka.
Krok 5
Nastepnie wlej sok z limonki, sos sojowy i dosyp cukier. Zagotuj wszystko razem.
Krok 6
Dodaj makaron i wymieszaj. Podawaj posypane kolendrą i orzeszkami ziemnymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej