
Składniki
1 łyżeczka
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
3 łyżki
1 szklanka
1 łyżka
2 łyżki
250 gramów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron. Po odcedzeniu skrop olejem sezamowym.
Krok 2
Szalotki i czosnek posiekaj.
Krok 3
W woku rozgrzej olej chilli, wrzuć czosnek, cebulki i pieczarki. Podsmaż.
Krok 4
Namoczone wcześniej chińskie grzyby posiekaj na drobne paski i dorzuć do woka.
Krok 5
Nastepnie wlej sok z limonki, sos sojowy i dosyp cukier. Zagotuj wszystko razem.
Krok 6
Dodaj makaron i wymieszaj. Podawaj posypane kolendrą i orzeszkami ziemnymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej