Tajski makaron ostro-kwaśny przepis – Zobacz na przepisy.pl

Tajski makaron ostro-kwaśny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

3 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

2 łyżki

250 gramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron. Po odcedzeniu skrop olejem sezamowym.

Krok 2

Szalotki i czosnek posiekaj.

Krok 3

W woku rozgrzej olej chilli, wrzuć czosnek, cebulki i pieczarki. Podsmaż.

Krok 4

Namoczone wcześniej chińskie grzyby posiekaj na drobne paski i dorzuć do woka.

Krok 5

Nastepnie wlej sok z limonki, sos sojowy i dosyp cukier. Zagotuj wszystko razem.

Krok 6

Dodaj makaron i wymieszaj. Podawaj posypane kolendrą i orzeszkami ziemnymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajski makaron ostro-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajski makaron ostro-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajski makaron ostro-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajski makaron ostro-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajski makaron ostro-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajski makaron ostro-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajski makaron ostro-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej