Tajski makaron ostro-kwaśny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajski makaron ostro-kwaśny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

3 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

2 łyżki

250 gramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron. Po odcedzeniu skrop olejem sezamowym.

Krok 2

Szalotki i czosnek posiekaj.

Krok 3

W woku rozgrzej olej chilli, wrzuć czosnek, cebulki i pieczarki. Podsmaż.

Krok 4

Namoczone wcześniej chińskie grzyby posiekaj na drobne paski i dorzuć do woka.

Krok 5

Nastepnie wlej sok z limonki, sos sojowy i dosyp cukier. Zagotuj wszystko razem.

Krok 6

Dodaj makaron i wymieszaj. Podawaj posypane kolendrą i orzeszkami ziemnymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajski makaron ostro-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajski makaron ostro-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajski makaron ostro-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajski makaron ostro-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajski makaron ostro-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajski makaron ostro-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajski makaron ostro-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajski makaron ostro-kwaśny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej