
Składniki
1 łyżeczka
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
3 łyżki
1 szklanka
1 łyżka
2 łyżki
250 gramów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron. Po odcedzeniu skrop olejem sezamowym.
Krok 2
Szalotki i czosnek posiekaj.
Krok 3
W woku rozgrzej olej chilli, wrzuć czosnek, cebulki i pieczarki. Podsmaż.
Krok 4
Namoczone wcześniej chińskie grzyby posiekaj na drobne paski i dorzuć do woka.
Krok 5
Nastepnie wlej sok z limonki, sos sojowy i dosyp cukier. Zagotuj wszystko razem.
Krok 6
Dodaj makaron i wymieszaj. Podawaj posypane kolendrą i orzeszkami ziemnymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej