Pathia z krewetek

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

138 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

123 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

225 gramów

25 gramów

1 sztuka

450 gramów

1 łyżeczka

50 gramów

40 mililitrów

1 łyżeczka

100 mililitrów

2 sztuki

300 mililitrów

100 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść krewetki, umyj, osusz. Następnie zamarynuj w niewielkiej ilości oleju oraz przyprawie Knorr.

Pathia z krewetek - Krok 1

Krok 2

Cebule pokrój w cienkie plastry i usmaż na złoto na tłuszczu.

Pathia z krewetek - Krok 2

Krok 3

Dodaj wiórki kokosowe i mocno je zarumień, cały czas mieszając.

Pathia z krewetek - Krok 3

Krok 4

Dodaj chili, paprykę, pokruszony cynamon, liście laurowe, garam masalę, posiekany imbir, koncentrat pomidorowy i jogurt. Dobrze wymieszaj i dolej 100 mililitrów wody.

Pathia z krewetek - Krok 4

Krok 5

Kiedy sos się zagotuje, wrzuć krewetki i duś pod przykryciem przez 15-25 minut, w zależności od ich wielkości. Jeżeli potrawa jest zbyt płynna, odparuj wodę, aby sos stał się gęsty. Podawaj na ciepło z ryżem.

Pathia z krewetek - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Papryka słodka z Hiszpanii Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Papryka słodka z Hiszpanii Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej