Pathia z krewetek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pathia z krewetek

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
157 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

160 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

300 mililitrów

50 gramów

25 gramów

100 gramów

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

225 gramów

40 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść krewetki, umyj, osusz. Następnie zamarynuj w niewielkiej ilości oleju oraz przyprawie Knorr.

Pathia z krewetek - Krok 1

Krok 2

Cebule pokrój w cienkie plastry i usmaż na złoto na tłuszczu.

Pathia z krewetek - Krok 2

Krok 3

Dodaj wiórki kokosowe i mocno je zarumień, cały czas mieszając.

Pathia z krewetek - Krok 3

Krok 4

Dodaj chili, paprykę, pokruszony cynamon, liście laurowe, garam masalę, posiekany imbir, koncentrat pomidorowy i jogurt. Dobrze wymieszaj i dolej 100 mililitrów wody.

Pathia z krewetek - Krok 4

Krok 5

Kiedy sos się zagotuje, wrzuć krewetki i duś pod przykryciem przez 15-25 minut, w zależności od ich wielkości. Jeżeli potrawa jest zbyt płynna, odparuj wodę, aby sos stał się gęsty. Podawaj na ciepło z ryżem.

Pathia z krewetek - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pathia z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pathia z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pathia z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pathia z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pathia z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pathia z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pathia z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pathia z krewetek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pathia z krewetekPathia z krewetek

Oczyść krewetki, umyj, osusz. Następnie zamarynuj w niewielkiej ilości oleju oraz przyprawie Knorr.