Pathia z krewetek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pathia z krewetek

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

142 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

127 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

300 mililitrów

50 gramów

25 gramów

100 gramów

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

225 gramów

40 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść krewetki, umyj, osusz. Następnie zamarynuj w niewielkiej ilości oleju oraz przyprawie Knorr.

Pathia z krewetek - Krok 1

Krok 2

Cebule pokrój w cienkie plastry i usmaż na złoto na tłuszczu.

Pathia z krewetek - Krok 2

Krok 3

Dodaj wiórki kokosowe i mocno je zarumień, cały czas mieszając.

Pathia z krewetek - Krok 3

Krok 4

Dodaj chili, paprykę, pokruszony cynamon, liście laurowe, garam masalę, posiekany imbir, koncentrat pomidorowy i jogurt. Dobrze wymieszaj i dolej 100 mililitrów wody.

Pathia z krewetek - Krok 4

Krok 5

Kiedy sos się zagotuje, wrzuć krewetki i duś pod przykryciem przez 15-25 minut, w zależności od ich wielkości. Jeżeli potrawa jest zbyt płynna, odparuj wodę, aby sos stał się gęsty. Podawaj na ciepło z ryżem.

Pathia z krewetek - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pathia z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pathia z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pathia z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pathia z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pathia z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pathia z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pathia z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pathia z krewetek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej