
Składniki
450 gramów
2 sztuki
1 łyżeczka
300 mililitrów
50 gramów
25 gramów
100 gramów
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 sztuki
225 gramów
40 mililitrów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść krewetki, umyj, osusz. Następnie zamarynuj w niewielkiej ilości oleju oraz przyprawie Knorr.

Krok 2
Cebule pokrój w cienkie plastry i usmaż na złoto na tłuszczu.

Krok 3
Dodaj wiórki kokosowe i mocno je zarumień, cały czas mieszając.

Krok 4
Dodaj chili, paprykę, pokruszony cynamon, liście laurowe, garam masalę, posiekany imbir, koncentrat pomidorowy i jogurt. Dobrze wymieszaj i dolej 100 mililitrów wody.

Krok 5
Kiedy sos się zagotuje, wrzuć krewetki i duś pod przykryciem przez 15-25 minut, w zależności od ich wielkości. Jeżeli potrawa jest zbyt płynna, odparuj wodę, aby sos stał się gęsty. Podawaj na ciepło z ryżem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej