
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Platy śledziowe zalewamy wodą i odstawiamy na 3h by się wymoczyły. Następnie odsączamy i kroimy w paski. Cebule czerwona kroimy w piórka, ser w półksiężyce.
Krok 2
Sos sałatkowy mieszamy z olejem i woda.
Krok 3
Na dno miski wylewamy 2 łyżki sosu. Dajemy na to porcje salat, na to poszatkowana w piórka czerwona cebula, potem seler naciowy, ziarna granatu. Kolejne śledzie, które polewamy marynatą. Na wierzch kładziemy porcje salat i odstawiamy wszystko do lodówki na noc.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej