Śledzie z granatem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie z granatem

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

7

27 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

85 osób wydrukowało

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Platy śledziowe zalewamy wodą i odstawiamy na 3h by się wymoczyły. Następnie odsączamy i kroimy w paski. Cebule czerwona kroimy w piórka, ser w półksiężyce.

Krok 2

Sos sałatkowy mieszamy z olejem i woda.

Krok 3

Na dno miski wylewamy 2 łyżki sosu. Dajemy na to porcje salat, na to poszatkowana w piórka czerwona cebula, potem seler naciowy, ziarna granatu. Kolejne śledzie, które polewamy marynatą. Na wierzch kładziemy porcje salat i odstawiamy wszystko do lodówki na noc.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie z granatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie z granatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie z granatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie z granatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie z granatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie z granatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie z granatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie z granatem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej