Śledzie z granatem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie z granatem

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

9

heart
28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

97 osób wydrukowało

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Platy śledziowe zalewamy wodą i odstawiamy na 3h by się wymoczyły. Następnie odsączamy i kroimy w paski. Cebule czerwona kroimy w piórka, ser w półksiężyce.

Krok 2

Sos sałatkowy mieszamy z olejem i woda.

Krok 3

Na dno miski wylewamy 2 łyżki sosu. Dajemy na to porcje salat, na to poszatkowana w piórka czerwona cebula, potem seler naciowy, ziarna granatu. Kolejne śledzie, które polewamy marynatą. Na wierzch kładziemy porcje salat i odstawiamy wszystko do lodówki na noc.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie z granatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie z granatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie z granatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie z granatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie z granatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie z granatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie z granatem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie z granatem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej