
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Platy śledziowe zalewamy wodą i odstawiamy na 3h by się wymoczyły. Następnie odsączamy i kroimy w paski. Cebule czerwona kroimy w piórka, ser w półksiężyce.
Krok 2
Sos sałatkowy mieszamy z olejem i woda.
Krok 3
Na dno miski wylewamy 2 łyżki sosu. Dajemy na to porcje salat, na to poszatkowana w piórka czerwona cebula, potem seler naciowy, ziarna granatu. Kolejne śledzie, które polewamy marynatą. Na wierzch kładziemy porcje salat i odstawiamy wszystko do lodówki na noc.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej