Wątróbka po węgiersku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka po węgiersku

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

4

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

3 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Obtaczamy w papryce i odstawiamy do lodówki.

Krok 2

Na głębokiej patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w kostkę. Wrzucamy na patelnię i obsmażamy a następnie dolewamy trochę wody i dusimy pod przykryciem, aż warzywa zmiękną. Dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku (możemy dodać również chilli).

Krok 3

Na osobnej patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i smażymy wątróbkę. Przekładamy wątróbkę razem z wytworzonym sosem do warzyw i mieszamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej