Wątróbka po węgiersku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka po węgiersku

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

4

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

3 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Obtaczamy w papryce i odstawiamy do lodówki.

Krok 2

Na głębokiej patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w kostkę. Wrzucamy na patelnię i obsmażamy a następnie dolewamy trochę wody i dusimy pod przykryciem, aż warzywa zmiękną. Dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku (możemy dodać również chilli).

Krok 3

Na osobnej patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i smażymy wątróbkę. Przekładamy wątróbkę razem z wytworzonym sosem do warzyw i mieszamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej