
Składniki
0.5 kilograma
3 łyżki
1 sztuka
3 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wątróbkę oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Obtaczamy w papryce i odstawiamy do lodówki.
Krok 2
Na głębokiej patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w kostkę. Wrzucamy na patelnię i obsmażamy a następnie dolewamy trochę wody i dusimy pod przykryciem, aż warzywa zmiękną. Dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku (możemy dodać również chilli).
Krok 3
Na osobnej patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i smażymy wątróbkę. Przekładamy wątróbkę razem z wytworzonym sosem do warzyw i mieszamy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSłodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej