Wątróbka po węgiersku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka po węgiersku

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

4

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

3 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Obtaczamy w papryce i odstawiamy do lodówki.

Krok 2

Na głębokiej patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w kostkę. Wrzucamy na patelnię i obsmażamy a następnie dolewamy trochę wody i dusimy pod przykryciem, aż warzywa zmiękną. Dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku (możemy dodać również chilli).

Krok 3

Na osobnej patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i smażymy wątróbkę. Przekładamy wątróbkę razem z wytworzonym sosem do warzyw i mieszamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szybkie Curry tajskie
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej