Wątróbka po węgiersku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka po węgiersku

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

4

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

3 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Obtaczamy w papryce i odstawiamy do lodówki.

Krok 2

Na głębokiej patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w kostkę. Wrzucamy na patelnię i obsmażamy a następnie dolewamy trochę wody i dusimy pod przykryciem, aż warzywa zmiękną. Dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku (możemy dodać również chilli).

Krok 3

Na osobnej patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i smażymy wątróbkę. Przekładamy wątróbkę razem z wytworzonym sosem do warzyw i mieszamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej