
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
500 gramów
250 gramów
1 szklanka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżki
0.6 litra
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek drobno pokroić, podsmażyć na oliwie, orzechy zmielić, marchew ugotować w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr, następnie wyłożyć i rozgnieść.
Krok 2
Wymieszać cebulę ,czosnek, marchew, orzechy, bułkę tartą, przyprawić chilli, kminkiem, solą, pieprzem, dodać drożdże i sok z cytryny.
Krok 3
Podłużną foremkę wyłożyć papierem do pieczenia (ja nie wyłożyłam i troszeczkę mi się przypiekło), następnie włożyć masę, przykryć folią aluminiową, piec w temp 180 stopni ok godzinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































