Pasztet marchewkowo orzechowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasztet marchewkowo orzechowy

Autor: Edyta Chojnowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

500 gramów

250 gramów

1 szklanka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

0.6 litra

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek drobno pokroić, podsmażyć na oliwie, orzechy zmielić, marchew ugotować w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr, następnie wyłożyć i rozgnieść.

Krok 2

Wymieszać cebulę ,czosnek, marchew, orzechy, bułkę tartą, przyprawić chilli, kminkiem, solą, pieprzem, dodać drożdże i sok z cytryny.

Krok 3

Podłużną foremkę wyłożyć papierem do pieczenia (ja nie wyłożyłam i troszeczkę mi się przypiekło), następnie włożyć masę, przykryć folią aluminiową, piec w temp 180 stopni ok godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasztet marchewkowo orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasztet marchewkowo orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasztet marchewkowo orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasztet marchewkowo orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasztet marchewkowo orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasztet marchewkowo orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasztet marchewkowo orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasztet marchewkowo orzechowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej