
Składniki
null
2 łyżeczki
3 łyżki
1 opakowanie
1 opakowanie
2 łyżki
300 gramów
1 sztuka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z chleba odkrój skórkę. Miąższ przekrój w poprzek na 3 równe krążki.
Krok 2
Żurawinę wymieszaj z syropem i posmaruj każdy krążek chleba.
Krok 3
Masło utrzyj na puch, dodaj pasztet i zmiksuj, przypraw gałką i pieprzem. Wlej koniak i ponownie wymieszaj.
Krok 4
Krążki posmaruj masą i ułóż jeden na drugim. Posmaruj boki i wstaw do lodówki na 6 godzin.
Krok 5
Udekoruj suszoną żurawiną.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej