Pasztetowy tort przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasztetowy tort

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżeczki

3 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

300 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z chleba odkrój skórkę. Miąższ przekrój w poprzek na 3 równe krążki.

Krok 2

Żurawinę wymieszaj z syropem i posmaruj każdy krążek chleba.

Krok 3

Masło utrzyj na puch, dodaj pasztet i zmiksuj, przypraw gałką i pieprzem. Wlej koniak i ponownie wymieszaj.

Krok 4

Krążki posmaruj masą i ułóż jeden na drugim. Posmaruj boki i wstaw do lodówki na 6 godzin.

Krok 5

Udekoruj suszoną żurawiną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasztetowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasztetowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasztetowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasztetowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasztetowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasztetowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasztetowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasztetowy tort - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej