Pasztetowy tort

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0

2 łyżeczki

3 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

300 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z chleba odkrój skórkę. Miąższ przekrój w poprzek na 3 równe krążki.

Krok 2

Żurawinę wymieszaj z syropem i posmaruj każdy krążek chleba.

Krok 3

Masło utrzyj na puch, dodaj pasztet i zmiksuj, przypraw gałką i pieprzem. Wlej koniak i ponownie wymieszaj.

Krok 4

Krążki posmaruj masą i ułóż jeden na drugim. Posmaruj boki i wstaw do lodówki na 6 godzin.

Krok 5

Udekoruj suszoną żurawiną.

0

Opinie o przepisie

11 osób ogląda przepis:
Magiczne ciasto
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej