
Składniki
null
2 łyżeczki
3 łyżki
1 opakowanie
1 opakowanie
2 łyżki
300 gramów
1 sztuka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z chleba odkrój skórkę. Miąższ przekrój w poprzek na 3 równe krążki.
Krok 2
Żurawinę wymieszaj z syropem i posmaruj każdy krążek chleba.
Krok 3
Masło utrzyj na puch, dodaj pasztet i zmiksuj, przypraw gałką i pieprzem. Wlej koniak i ponownie wymieszaj.
Krok 4
Krążki posmaruj masą i ułóż jeden na drugim. Posmaruj boki i wstaw do lodówki na 6 godzin.
Krok 5
Udekoruj suszoną żurawiną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























