Pasztetowy tort przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasztetowy tort

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżeczki

3 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

300 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z chleba odkrój skórkę. Miąższ przekrój w poprzek na 3 równe krążki.

Krok 2

Żurawinę wymieszaj z syropem i posmaruj każdy krążek chleba.

Krok 3

Masło utrzyj na puch, dodaj pasztet i zmiksuj, przypraw gałką i pieprzem. Wlej koniak i ponownie wymieszaj.

Krok 4

Krążki posmaruj masą i ułóż jeden na drugim. Posmaruj boki i wstaw do lodówki na 6 godzin.

Krok 5

Udekoruj suszoną żurawiną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasztetowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasztetowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasztetowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasztetowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasztetowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasztetowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasztetowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasztetowy tort - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej