Składniki
null
2 łyżeczki
3 łyżki
1 opakowanie
1 opakowanie
2 łyżki
300 gramów
1 sztuka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z chleba odkrój skórkę. Miąższ przekrój w poprzek na 3 równe krążki.
Krok 2
Żurawinę wymieszaj z syropem i posmaruj każdy krążek chleba.
Krok 3
Masło utrzyj na puch, dodaj pasztet i zmiksuj, przypraw gałką i pieprzem. Wlej koniak i ponownie wymieszaj.
Krok 4
Krążki posmaruj masą i ułóż jeden na drugim. Posmaruj boki i wstaw do lodówki na 6 godzin.
Krok 5
Udekoruj suszoną żurawiną.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej