
Składniki
null
2 łyżeczki
3 łyżki
1 opakowanie
1 opakowanie
2 łyżki
300 gramów
1 sztuka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z chleba odkrój skórkę. Miąższ przekrój w poprzek na 3 równe krążki.
Krok 2
Żurawinę wymieszaj z syropem i posmaruj każdy krążek chleba.
Krok 3
Masło utrzyj na puch, dodaj pasztet i zmiksuj, przypraw gałką i pieprzem. Wlej koniak i ponownie wymieszaj.
Krok 4
Krążki posmaruj masą i ułóż jeden na drugim. Posmaruj boki i wstaw do lodówki na 6 godzin.
Krok 5
Udekoruj suszoną żurawiną.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej