Pasztetowy tort przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasztetowy tort

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżeczki

3 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

300 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z chleba odkrój skórkę. Miąższ przekrój w poprzek na 3 równe krążki.

Krok 2

Żurawinę wymieszaj z syropem i posmaruj każdy krążek chleba.

Krok 3

Masło utrzyj na puch, dodaj pasztet i zmiksuj, przypraw gałką i pieprzem. Wlej koniak i ponownie wymieszaj.

Krok 4

Krążki posmaruj masą i ułóż jeden na drugim. Posmaruj boki i wstaw do lodówki na 6 godzin.

Krok 5

Udekoruj suszoną żurawiną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasztetowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasztetowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasztetowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasztetowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasztetowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasztetowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasztetowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasztetowy tort - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej