Pasztetowy tort przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pasztetowy tort

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżeczki

3 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

300 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z chleba odkrój skórkę. Miąższ przekrój w poprzek na 3 równe krążki.

Krok 2

Żurawinę wymieszaj z syropem i posmaruj każdy krążek chleba.

Krok 3

Masło utrzyj na puch, dodaj pasztet i zmiksuj, przypraw gałką i pieprzem. Wlej koniak i ponownie wymieszaj.

Krok 4

Krążki posmaruj masą i ułóż jeden na drugim. Posmaruj boki i wstaw do lodówki na 6 godzin.

Krok 5

Udekoruj suszoną żurawiną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasztetowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasztetowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasztetowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasztetowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasztetowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasztetowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasztetowy tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
10 osób ogląda przepis:
Pierogi leniwe
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej