
Składniki
1 szczypta
0.5 szklanki
200 gramów
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
3 łyżki
2 łyżki
100 gramów
1 sztuka
3 łyżki
200 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śliwki przelej wrzątkiem, skrop winem, odstaw. Bułkę zalej śmietaną, odstawić na 30 minut.
Krok 2
Filety umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny, natrzyj solą, zostaw na 30 minut.
Krok 3
Pieczarki pokrój, skrop sokiem z cytryny, oprósz pieprzem i odstaw.
Krok 4
Wątróbki podsmaż na 1 łyżce masła, wystudź. Filety usmażyć na maśle, usuń ości.
Krok 5
Pieczarki, rybę, wątróbki, śliwki i bułkę przepuść przez maszynkę, dodaj przyprawy, łyżkę stopionego masła, jajka i wyrób masę.
Krok 6
Masę przelej do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Przykryj folią aluminiową.
Krok 7
Piecz w temperaturze 190 stopni przez około 40 minut. Pod koniec pieczenia zdejmij folię.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej