Pasztet z karpia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasztet z karpia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 szklanki

200 gramów

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

100 gramów

1 sztuka

3 łyżki

200 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śliwki przelej wrzątkiem, skrop winem, odstaw. Bułkę zalej śmietaną, odstawić na 30 minut.

Krok 2

Filety umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny, natrzyj solą, zostaw na 30 minut.

Krok 3

Pieczarki pokrój, skrop sokiem z cytryny, oprósz pieprzem i odstaw.

Krok 4

Wątróbki podsmaż na 1 łyżce masła, wystudź. Filety usmażyć na maśle, usuń ości.

Krok 5

Pieczarki, rybę, wątróbki, śliwki i bułkę przepuść przez maszynkę, dodaj przyprawy, łyżkę stopionego masła, jajka i wyrób masę.

Krok 6

Masę przelej do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Przykryj folią aluminiową.

Krok 7

Piecz w temperaturze 190 stopni przez około 40 minut. Pod koniec pieczenia zdejmij folię.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasztet z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasztet z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasztet z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasztet z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasztet z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasztet z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasztet z karpia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasztet z karpia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Soczysty kurczak z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej