Knedle z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Knedle z mięsem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

15 dekagramów

20 dekagramów

1 szczypta

2 sztuki

6 dekagramów

30 dekagramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso ugotuj i zmiel w maszynce.

Krok 2

Cebulę oraz pieczarki posiekaj i podsmaż na oleju, przypraw i wymieszaj z mięsem.

Krok 3

Ziemniaki przeciśnij przez praskę, dodaj do nich jajka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, sól i wyrób ciasto.

Krok 4

Formuj okrągłe placki, na każdy nałóż łyżkę farszu, zlep brzegi i formuj kulki.

Krok 5

Wrzucaj do wrzącej wody i gotuj około 15 minut do czasu, gdy wypłyną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Knedle z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Knedle z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Knedle z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Knedle z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Knedle z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Knedle z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Knedle z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Knedle z mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Baba ziemniaczana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej