
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
15 dekagramów
20 dekagramów
1 szczypta
2 sztuki
6 dekagramów
30 dekagramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso ugotuj i zmiel w maszynce.
Krok 2
Cebulę oraz pieczarki posiekaj i podsmaż na oleju, przypraw i wymieszaj z mięsem.
Krok 3
Ziemniaki przeciśnij przez praskę, dodaj do nich jajka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, sól i wyrób ciasto.
Krok 4
Formuj okrągłe placki, na każdy nałóż łyżkę farszu, zlep brzegi i formuj kulki.
Krok 5
Wrzucaj do wrzącej wody i gotuj około 15 minut do czasu, gdy wypłyną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej