Knedle z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Knedle z mięsem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

15 dekagramów

20 dekagramów

1 szczypta

2 sztuki

6 dekagramów

30 dekagramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso ugotuj i zmiel w maszynce.

Krok 2

Cebulę oraz pieczarki posiekaj i podsmaż na oleju, przypraw i wymieszaj z mięsem.

Krok 3

Ziemniaki przeciśnij przez praskę, dodaj do nich jajka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, sól i wyrób ciasto.

Krok 4

Formuj okrągłe placki, na każdy nałóż łyżkę farszu, zlep brzegi i formuj kulki.

Krok 5

Wrzucaj do wrzącej wody i gotuj około 15 minut do czasu, gdy wypłyną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Knedle z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Knedle z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Knedle z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Knedle z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Knedle z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Knedle z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Knedle z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Knedle z mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej