
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
15 dekagramów
20 dekagramów
1 szczypta
2 sztuki
6 dekagramów
30 dekagramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso ugotuj i zmiel w maszynce.
Krok 2
Cebulę oraz pieczarki posiekaj i podsmaż na oleju, przypraw i wymieszaj z mięsem.
Krok 3
Ziemniaki przeciśnij przez praskę, dodaj do nich jajka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, sól i wyrób ciasto.
Krok 4
Formuj okrągłe placki, na każdy nałóż łyżkę farszu, zlep brzegi i formuj kulki.
Krok 5
Wrzucaj do wrzącej wody i gotuj około 15 minut do czasu, gdy wypłyną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej