Knedle z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Knedle z mięsem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

15 dekagramów

20 dekagramów

1 szczypta

2 sztuki

6 dekagramów

30 dekagramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso ugotuj i zmiel w maszynce.

Krok 2

Cebulę oraz pieczarki posiekaj i podsmaż na oleju, przypraw i wymieszaj z mięsem.

Krok 3

Ziemniaki przeciśnij przez praskę, dodaj do nich jajka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, sól i wyrób ciasto.

Krok 4

Formuj okrągłe placki, na każdy nałóż łyżkę farszu, zlep brzegi i formuj kulki.

Krok 5

Wrzucaj do wrzącej wody i gotuj około 15 minut do czasu, gdy wypłyną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Knedle z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Knedle z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Knedle z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Knedle z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Knedle z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Knedle z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Knedle z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej